woensdag 15 april 2020

Volgens de James webb telescoop zouden er op 1,5 miljoen kilometer van de aarde wel sterren zichtbaar zijn....

Wat komt er nu na Hubble? Nog meer detail. En daarvoor is een grotere spiegel nodig. Dat alles is al in werking gesteld met de 6,5 meter grote James Webb Space Telescope. Deze telescoop wordt, mits alles goed gaat, eind 2018 gelanceerd. De Webb zal vooral grotere golflengtes gaan onderzoeken om nog verder terug het verleden in te kunnen kijken. De telescoop wordt in vergelijking tot Hubble 'lichtgewicht'. Webb zal ook veel verder van de aarde staan op anderhalf miljoen kilometer afstand. Deze zal ook niet om de aarde draaien maar staat op een vast punt vanaf de aarde in een baan rond de zon.

2021 lancering van deze James Webb ruimtetelescoop
Ik weet nog steeds zeker dat er aan de donkere kant van de maan geen sterren zichtbaar zijn, 

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/James_Webb-ruimtetelescoop

En de bestaande herschel telescoop op 1.500.000 (1,5 miljoen) kilometer, het lagrange punt, wat is dat ? dus dat geklets over alleen vanuit de aarde sterren zichtbaar zou onjuist zijn, vanaf de maan zijn geen sterren zichtbaar, hoe kan dat dan en geeft de zon niet teveel licht om sterren te kunnen zien ?
Het gaat wel om een infra rood telescoop, dus nog steeds voor mij niet zeker of sterren zichtbaar zijn voor de mens op 40.000 kilometer van de aarde in ons zonnestelsel plus de "vervuiling" van de oort wolk en de kuiper gordel.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Ruimtetelescoop_Herschel

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lagrangepunt

Vanaf de donkere zijde van de maan GEEN sterren zichtbaar, vanaf Mars de niet zon zijde weet ik niet. We kijken TERUG in het VERLEDEN.

Hoe zit het met de toekomst ?  2036 en hoe zit het als we door een wonder overleven 2060 ?

De quantum computer en op grond van het verleden berekenen wat er in de toekomst gebeurt.....