zondag 24 november 2019

Zo had ik willen zijn en wie weet

14. Uit een yoga tijdschrift met het bekende probleem, theorie en praktijk :


Als door een donderslag bij heldere hemel worden we verliefd. Opeens wil je de twinkeling in elkaars ogen vangen en de tijd stilzetten. Maar ver­liefdheid duurt niet lang. Sommige wetenschappers beweren slechts drie weken, andere hebben het over uitschieters van drie jaar. En na die drie jaar? Bij sommige stellen gaat de verliefdheid over . in houden van. Soms fladderen er nog wat vlinders, meestal is de sfeer ontspannen en een enkele keer stormt het flink. En tja, als zij continu op haar telefoon zit en schaatswedstrijden bekijkt tijdens een gezamenlijke activiteit ? Dat neem je dan maar voor lief. Deze relatie wil je graag behouden, maar hoe houd je de vlinders levend en de ergernis buiten de deur?
Vaak ligt de oorzaak van twijfels over je geliefde bij jezelf
Kies nooit voor wantrouwen. Wil jij samen met je partner (onvoorwaardelijke) liefde ervaren, dan moet je deze niet willen testen. Je moet er op durven vertrouwen. Dus ook al heb je af en toe je twijfels over je relatie, ga niet je partner testen om te kijken of hij nou echt wel zo leuk is of trouw is aan jou. Irritaties en twijfels horen bij een relatie, vaak ligt de oorzaak van twijfels bij jezelf in plaats van de ander. Laat ze los en je zult merken dat de liefde tussen jullie opleeft.

Pas als jij van jezelf houdt, kan de liefde gaan stromen. Dus zorg voor voldoende inspiratie in je leven. Lees mooie boeken, zet je in voor iets anders dan jijzelf, volg een inspirerende workshop. Met andere woorden: blijf jezelf ontwikkelen. Als jij een liefdevoller, ontspannen en spontaner mens bent, zijn problemen in je relatie ook beter behapbaar. Dan ben je in staat ze van meerdere kanten te bekijken, de ander beter te begrijpen, om over jezelf heen te stappen als dat nodig is. Alle lessen die je leert, zijn brandstof voor je relatie. Daarmee verhef je een relatie tot kunst.
Toewijding aan liefde.
Wanneer je Liefde wilt ervaren, zul je je moeten openstellen om in alles en iedereen het goddelijke te zien. Door de tegenstellingen in onze wereld is dit een uitdaging. We zijn immers geneigd om direct een mening te vormen over iemand op basis van opleiding, politieke voorkeur of zoiets banaals als (teva) sandalen. De uitnodiging van Liefde is om je los te maken van al deze ogenschijnlijke verschillen: het is het overstijgen van de dualiteit waar wij in leven. In Liefde zijn er geen egocentrische verwachtingen, er is geen angst. Hoewel Liefde gaat over een alles overstijgende Liefde, staat die niet los van je relatie. Je relatie is Liefde ! Tenminste, als jij dat toestaat.
Door met onvoorwaardelijke liefde, zonder angst en oordeel naar je partner te kijken, ontstaat er ruimte om iemand te zien zoals hij of zij werkelijk is. Vaak creëren we een beeld over onze partner van hoe we willen dat hij is. Maar dat beeld sluit lang niet altijd aan bij de persoon met wie we ons leven delen. Door alle filters, wensen en oordelen los te laten, kan er een Liefde relatie ontstaan. Een relatie die jullie allebei laat groeien, zodat liefde kan plaatsmaken voor Liefde.
Geef extra aandacht, en dit is misschien wel het belangrijkste binnen een relatie, aan de liefde voor jezelf. Want als jij jezelf het niet waard vindt om liefde te mogen ontvangen, waarom zou jouw partner dan wel zijn best voor je moeten doen? Als jij onvoorwaardelijk van jezelf gaat houden, gaat de liefde tussen jullie beiden ook meer stromen. Dan hoeft hij jou ineens niet meer keer op keer die bevestiging te geven, jij bent namelijk al compleet.
Als twee partners gelijkwaardig zijn en respectvol met elkaar omgaan, ontstaat er tussen hen een ruimte waarbinnen ze beiden kunnen groeien, leren, hun sensuele energie ervaren en de liefde vrij kunnen laten stromen. Maar zo’n vrije ruimte ontstaat niet zomaar.
Deze ruimte kan pas ontstaan als jij stevig in je schoenen staat en weet wie je bent. Daarom kan het belangrijk zijn om juist je lichaam uit te blijven dagen, het bijvoorbeeld sterker en soepeler te maken door middel van yoga, zo houd je jezelf gecentreerd, kalm en open om te geven en te ontvangen.

Het allerbelangrijkste is dat we de weg van liefde blijven bewandelen. Want uiteindelijk moeten we zelf de keuze maken om Liefde in onszelf te vergroten. En dat is een kwestie van doen. Vergeef iemands trekjes, blijf jezelf ontwikkelen, beoefen Liefde en doe yoga. Dan houd je je relatie sprankelend. Makkelijk zal het nooit zijn, maar uiteindelijk is een relatie ook je sleutel tot innerlijke groei. Swami Vivekananda verwoordde dit mooi:

 ‘Wie zich wil ontwikkelen, moet liefhebben. Wie stopt met liefhebben, zal sterven.’

’Een van de verrassende dingen van het leven is dat, als je ouder wordt, je je vaak realiseert hoe ongelooflijk kleinzerig, kinderachtig en haatdragend je kunt zijn. Zozeer dat je er zelf weleens van schrikt. Dan is er alle reden om dat enigszins te corrigeren.
Je komt dan al gauw uit bij ’Heb uw naaste lief als uzelf’. Onze naaste als onszelf liefhebben, betekent dat wij hem behandelen zoals wij zelf behandeld willen worden. 

barbah en asstrid kunst, de 2 belangrijkste dames voor me, 2011-2022, waarmee ik een relatie had, respect was invented to cover the empty space where love should be





woensdag 20 november 2019

yeah sting, i get the idea

"The idea of heaven used to terrify me. Infinity. The thing that bugs me about reincarnation is that everyone was Charles II or a Russian princess or something. Wasn't anyone a plumber? They always say they were in the crusades with me or some shit. I'm always tempted to write back and say, Actually, my past life was much more prosaic than yours. I was a doorknob in Versailles and before that I was a louse in Rasputin's beard."

zondag 17 november 2019

Wat ken mij eT schele

De hele fietstocht zette ze haar zadel expres scheef, vond ze een leuk subtiel grapje. De eerste tien kilometer hardlope of zacht lope parnassia race, seg dat wel, you can't tell the difference here, op het strand ging se expres so krom lope dat ik dacht dat se wou keike of se met dr neus tijdens het renne de grond kon raake 


Afbeeldingsresultaat voor verschrijver aska

dinsdag 12 november 2019

In een normale wereld bestaat er geen niets zeggende niets toevoegende afdeling personeel en organisatie met ziekmakers als functionerings~gesprekken en "vlootschouw"

Hm, ook bij p&o en hrm (dat woord human resources management) wil de meerderheid het goede..

Het vreemde van functioneringsgesprekken is dat niemand er beter door gaat functioneren. 


Eline en Stijn, van harte gefeliciteerd 💕💕 !!







maandag 11 november 2019

een leuke witz, willy de holle bolle alexie und minime zorrequeta waren mal schi fahren gegangen, dus toen waren ze hun skileraar kwijt, vroegen ze aan een andere ski leraar "weet u misschien waar onze schi lehrer Brünö Würszt ist oder waere ?" "Nee, wie sah er aus ?" "Wie ein schi lehrer, kastanje haare und sportiv braun cool relaxed" "Ja, so sind sie fast allen hier" "Er hatte zwei arsch loche !" "Zwei arsch loche, dass waere ja doch nicht möglich !" "Ja, doch, immer wenn er eine andere schi lehrer sah, sagte die andere schi lehrer, "o, it's you with those two ass holes again"


Sabine ging voor het eerst kampere met Jessica, die daar absoluut geen zin in had, krultang,
make up set, home is where the heart is, maar ja, vooruit, voor de ervaring. Alsof een keunigin in een tent moet sl😱😱pe ! Argh !

Midden in de nacht zegt Sabine tegen dr zus, "wat denk jij als je de sterren zo ziet ?"

Ah, jessica is ook de stomste niet, had net een les sterrekunde gehad "het onmetelijke heelal, de maan op meer dan 300.000 kilometer, de dichtst bij zijnde ster op 4 lichtjaar, daar doen we nu 80.000 jaar over om daar te komen maar we hebben de brandstof niet en er zijn andere melkwegstelsels, een verzameling sterren, wel een miljard of triljard in een zwerm bij elkaar, de andromeda nevel bijvoorbeeld op wel een miljard lichtjaar hier vandaan !"

"Jessica, sufferd, ze hebben onze tent gestole 😱😱😱😱😱😱!"

zondag 10 november 2019

ERG HEEL ERG GENANT DIT DE KOMENDE 8 blog posts ---- Foto’s om op de steile helling van de tijd een wankel evenwicht te bewaren -- te genant voor woorden, dat ik zo 10 jaar durf te zijn ....... ook maar mensje

Met me broer, 1985, 1977 (scheiding in 1977 traumaatje)

Waar ik op sta, 1971-1975 en de poes Bonte (1996-1999, david)

Venetië 1970

Met Sabina Cozzi in Parijs, 1993, met paard in 1975

Brusselse schitterende filmsterhuis van de boze anti me pa architect, dat heeft hij geweten, of de architect was niet zo goed, wel een mooi huis, 1990 met Sofie, half zus


Pictures

Eerste vakantie met vliegtuig 1973, tunesië, pijn aan me oren bij het landen, au ! 

Hockey met Oranje, Brussel, 1980

Kayakken met Liebeth Paemen, Roger Pieters, Jan Schöning en Aagje de Nijs, 1982



Te paard en te kameel, sousse, tunesië

More pictures

Eerste foto en onderaan ceriale, italië 1977 ? Middelste europese school Varese 1993

Tsja, het adelaarsnest van Hitler, had het er leuk in 1981, wel reuze puber pukkels, atjebah, eerste keer alleen en groot gemeenschapsgevoel met mensen die ik nooit eerder gezien had, alleen deed ik vanwege een knappe lange mooie dame alsof ik 18 was, maar ik was nog maar 16 jaar. Ze werd wel verliefd op me, weet nog steeds niet waarom, de eerste die me zei dat ze mij wilde en wat was ze mooi met twee stoere broers die helemaal niet op haar leken. Ik zorgde er nog voor dat ze haar vingers aan een blikje sneed, het ergste wat ik een dame aan deed

Sabina Cozzi Parijs 1993, door mijn eigen schuld de heerlijkste geur en ook verder top Sabijnse maagd misgelopen, stomkop menno, ja, logies als je zo'n broek draag en toeriste tasje


Crackers van die crackers die witte vierkante zo een beetje bruin gebrand, zo dun lekker brossig tussen me gebit weet je wel weet je niet, crackers



Spiekend eindexamen vwo latijn modene talen, Frans Claessens marine officier en achterneef van de hoogste griekse admiraal kijkt naar me op de foto rechts, zwart krullend haar ↖,
europese school ukkel Brussel


zaterdag 9 november 2019

iT all makes perfectly sense to me now.... ooooooooh ik ben sooooo blij, oooooh ik ben so blij dat me neus van voore sit en niet van opzij



https://www.trouw.nl/wetenschap/complotdenkers-weten-het-zeker-we-zijn-nooit-op-de-maan-geweest~b2c4647c/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

https://www.trouw.nl/wetenschap/het-was-een-mirakel-dat-de-maanlanding-goed-verliep~baf605dd/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

Er zijn geen sterren te zien. De maan kent een wolkenloze hemel, dus waar zijn ze?

Sterren zijn zwakke objecten aan de hemel. Op aarde zijn ze alleen ‘s nachts zichtbaar. En ze verschijnen pas op een foto bij een lange belichtingstijd. Armstrong zag op de maan wel degelijk sterren, ook al was het er tijdens de maanwandeling dag. In de aardse atmosfeer wordt het zonlicht overdag verstrooid, waardoor alle sterren onzichtbaar worden. De maan heeft geen atmosfeer; de hemel is daar ook overdag zwart. Maar doordat de astronauten zelf in het zonlicht stonden, was de belichtingstijd van de foto’s kort en kwamen de sterren niet in beeld.

De maanstenen die de astronauten zouden hebben meegenomen, zijn nep. Ze zijn immers identiek aan aards gesteente.

Het is waar dat de maanstenen een aardse samenstelling lijken te hebben. De zogeheten isotopenverhouding voor zuurstof is nagenoeg gelijk. En die overeenkomst stelt wetenschappers die een verklaring voor het ontstaan van de maan zoeken voor grote problemen.
Maar er zijn ook duidelijke verschillen. Ze zijn bijvoorbeeld ouder dan het oudste aardse gesteente en ze bevatten geen water.