donderdag 20 februari 2020

Wat is Irina Ignat, tandarts, bijzonder knap, haar humor en de beste tandarts, ze weet precies waar elke zenuw in elke tand en kies loopt, zo heeft ze mij nooit een verdovende pijnstiller (injectie, ai !) hoeven geven

En vooral die scéne dat zij en haar assistente opgelucht naar achter weken, ah, hij heeft het speeksel en wat gebitreinigingsmiddel, omdat de afzuiger niet werkte, ingeslikt.

De afgelopen drie jaar hierom het meest direct gelachen, toen het gebeurde.

En daarna dat kin gebaar van Roemeense Irina, wegwezen jij !

En daarvoor ging ze heel teder met haar roestvrij stalen tandarts gereedschap, misschien was het wel zilver, langs mijn tanden en kiezen. En zoals ze een postzegel van een jongetje dat een meisje kuste met haar scalpel van het metaal haalde waar ik die op geplakt had, dat was kunst. 


Afbeeldingsresultaat voor margalith baruch 


Niemals den Humor verlieren. 
Es ist die einzige wirksame Waffe gegen den Ernst des Lebens.

Hitler heeft geen enkele humor en geen enkele zelfspot of zelf relativering, dat herken ik van de akelige mensen waar ik de afgelopen jaren mee te maken had. 

Nu ik Mein Kampf van adolf hitler lees merk ik hoe griezelig het is om hem zo te worden, al die gedachten en ideeën die zo duidelijk verkeerd zijn en toen misschien "goed" vielen binnen een vernederd en verloren Duitsland na 1914-1918. Empathisch lezen heet dat, zo lezen dat je Hitler wordt (meteen los laten zodra je het boek weg legt, de griezel gedachten blijven spoken). 

Zo ziet hij niet mensen maar ziet hij Frankrijk als een gevaarlijke mogendheid, een kwade slappe zwakke ziel zonder kracht en heeft Frankrijk onterecht de oorlog 1918 gewonnen. Continu zoeken naar lebensraum, veel ruimte hebben waarin het Duitse volk zich vrij kan bewegen, hij wilde Duitsland uitbreiden naar het Oosten, naar Rusland. Samen met Italië tegen Frankrijk, hij zag  geen mensen maar (boosaardige) landen. 

Net zoals volgens Hitler alle Joden fout waren omdat er ruim 10.000 waren rond 1920 in Duitsland die een humanitaire, warme, solidaire, vrije en gelijkwaardige samenleving bepleitten. 

Volgens Hitler draaide het om survival of the fittest en de ariërs, zij moesten ten koste van de joden van de wereld een krachtige sterke maken, "lebensraum voor het herrn volk."
En het ellendige is dat je dergelijke ideeën kunt tegen spreken, maar als adolf hitler door zijn hypnotiserende toespraken 30% van de Duitsers en de politie en het leger (zijn lust en leven, het leger) mee krijgt, dan begin je daar als zogenaamd zwak vredelievend humanitair mens niets tegen. 

Hitler was zo fel tegen die "humanitaire slappelingen", vermoed dat het komt door de "verloren oorlog 1918" (iedereen verloor toen, het was de voorbereiding op de tweede wereldoorlog) en zijn haat en verbittering. 
En zijn continu bombastische toon: "bloed, volk en vaderland" en 100% geloven in hiërarchie, dat geeft duidelijkheid: sommige mensen zijn nou eenmaal duidelijk "meer" dan anderen, die anderen (dan ik) moeten maar vermoord/vergast. 

Merk trouwens dat ik in het verleden en nu nog steeds in mindere mate ook die akelige trek in me heb, de ander als "meer" of als "minder" zien. 1 van de akeligste kenmerken van de mens is: hiërarchie nodig hebben voor de duidelijkheid en je superieur of inferieur voelen. 

Ook vanaf de basisschool daarin gedrild worden en je doet het zelf ook bijna van nature, die "hierarchie" en mensen indelen, hij of zij is zo en zo, daar in de pikorde van het kippenhok. Toch zijn alle mensen gelijkwaardig, zo zou het moeten zijn. 
Varrekeuh beatrix is zeker niet beter, integendeel, dan een schoonmaakster. Varrekeuh beatrix is een zelfgenoegzaam, ijdel, egocentrisch, hebzuchtig zich superieur wanend victoriaans bedisselend en regelend kreng, via haar vader, ss er prins benard, via een karaktermoord op claus von amsberg (voormalig ss) tot maxima zorreguieta (pa van de junta) voor dr zoon, bolle willempie, qua uiterlijk en intelligentie het duidelijkste een animal farm varrekeuh (hoewel de meeste mensen na contact hem sympathiek noemen, dat dan weer wel).     

Ten tijde van Mussolini reden de treinen op tijd in Italië en er was meer discipline. En zijn tegenstanders, ruim 100.000, lagen met spijkers in de kuiten (martelen) in de gevangenis, zei mijn goede vader. 

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, verdient plus 500.000 eur netto per jaar. 

Frans Timmermans, vice voorzitter Europese Commisssie, vind het een sympathieke man, daar is een goede vriend van me het niet mee eens, verdient plus 450.000 eur netto per jaar.

Door mijn "rijke" jeugd, altijd een ruime kamer voor mezelf in relatief grote huizen met twee badkamers, elk jaar skivakantie, elk jaar twee maanden zomervakantie met mallorca, gran canaria, zelfs een keer Thailand met kerst 1977 weet ik dat Ursula von der Leyen ook zo'n te luxe en makkelijke jeugd heeft gehad en dat ze waarschijnlijk nooit een gevangenis heeft gezien en dat ze totaal niet weet hoe "het volk" lijdt, dat wil zeggen niet bij de overheid werken of "het gemaakt hebben". 
Beatrix na drie dagen tussen alleen maar "mensen" of "royalty"(snobs) van koningshuizen, toen ze 19 jaar was :  "eindelijk voel ik me thuis, eindelijk mijn elite gezien en gevonden." Wat een elitair hautain zelfingenomen nuffig …

Met Astrid Neff en in het algemeen op die Europese Scholen zag ik hoe de luxe elite gaapt en zich verveelt voor de tv en eigenlijk alleen maar op zoek is naar luxe en ontspanning, golf, ski, klassieke muziek, mattheus passion, waarbij ze neer kijken op "het volk", van werksters via schoonmakers tot alle mensen die werken met handen, gevoel en verstand. 

People who do not work with their hands are parasites. (TRUISM, erg goed, jenny holzer)

Zo zou ik langzamerhand veel van de ambtenaren en andere parasieten willen omschrijven, inclusief mezelf. 

Neelie smit kroes, criminele vvd, liet strafrechtelijk onderzoek naar de schurken van tanker cleaning rotterdam stil leggen, had relaties met meestal foute opgeblazen dictatortjes en mammon smeerlappen en heeft ruim 8 jaar 450.000 eur per jaar verdiend bij de europese commissie en ze was financieel al zo "rijk", zo arm, leeg, hol, egocentrisch en ijdel van geest. 

Gaan zij, Ursula en Frans van Europa, voor een vrij, gelijkwaardig, solidair, eerlijk en meer rechtvaardig Europa zorgen met een basisinkomen voor iedereen (vanaf 18 jaar ?) van 2000 eur per maand.....en technologische plus humanitaire vooruitgang daardoor ?  
Zou mooi zijn, zou top zijn. 
Mooie nobele goede collectieve gedachten. 

Niet meer mammon ijdelheid en egoïsme, de wereld dreigt ten onder te gaan door olie en plastic vervuiling, nu is redding nog mogelijk. 

De helft van dit blog is niet waar, een verzinsel, fictief, maar daarom kan het op een bepaalde manier wel waar zijn, elke gedachte, elk gevoel is waar ?  


~~~~~


Had nu wel een plezierig verhoor bij de politie met een vriendelijke krachtige politieman, Fernando, geboren in Panama, daarna gewoond op Curacao, Besprak nog even de schande van het teer meer op Curacao van de olie raffinaderij (shell), die ooit werk gaf maar nu de arme mensen op Curacao veel ellende geeft, van stankoverlast tot ziektes, de rijke mensen wonen aan de goede kant van Curacao.

Dat shell nooit met die schandelijke winst en riante salarissen voor de top apen heeft gezegd: dat ruimen we op en we maken van Curacao weer een paradijs.

Apen die omhoog klimmen willen, keik je in de blote billen.

Verhoor wegens opruiing, belediging, smaad en laster. Mijn blog is bedoeld om hopelijk een deukje te slaan in het "regel is regel, bevel is bevel" met relativerende humor en grappen, waarin volgens Bernd Klein Schiphorst (raad voor de rechtspraak, ministerie van financiën) altijd een waarheid in zit. Een grap is erop gebaseerd de waarheid of de werkelijkheid op een andere manier te laten zien.

Dat doe ik......en als er maar 1 iemand daardoor meer werkt aan vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit dan ben ik gelukkiger, ik probeer het ook steeds meer sinds november 2017 en wat was ik blind en tevreden met mijn burgerlijke volgens mij foute zelfgenoegzame bestaan.

Hoewel ik sinds november 2017 (iets) teveel getreiter heb moeten doorstaan, 27 dagen gevangenis waarvan 20 bijna mishandeling waren en ontslag op mijn werk. En vergeleken met 6 maanden onschuldig in de gevangenis, laat staan 6 of 15 jaar stelt het niets voor. In Turkije, Egypte of saudi Arabië zou ik het veel moeilijker hebben; daar zou ik te bang zijn geweest om te verschrijven. 

Ik zei ook nog dat ik mezelf meer belachelijk maak dan de mensen die ik beschrijf door het zo op te schrijven.

Also sprach zarathustra. Voltaire, Zadig. Multatuli. Socrates. Hugo de Groot. To name a few.Waar ik geen overeenkomst mee heb, ik ben een bang burger lijk.

men

no


https://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_de_Groot_(rechtsgeleerde)


Ben mijn huis aan het "ontruimen", zoveel mogelijk weg gooien, wat een kapitaal in al die games, (kinder)boeken, vliegers, daar wordt voor 5000 eur aankoopwaarde weg gegooid, om te janken. 

Doet me ook denken aan het ontruimen bij schroeder kringloop van het huis van een gestorvene, snif, snif, jank, jank, ja, verhuizen is een existentieel iets, driemaal verhuisd sinds 2010, het blijft confronterend, dit is de meest dramatische. En als het 1 mei 2020 gelukt is, dan zal het hopelijk bevrijdend aanvoelen, dat doet het nu heel soms ook. Iets teveel dat het wat mij betreft anders gegaan was, maar zoveel controle hebben mensen niet over het leven en de dood. 


Van maarten 't hart kreeg ik deze tekst van shakespeare aangereikt, waarin beschreven wordt hoe de wereld vergaat, hoe alles een illusie met acteurs blijkt die nu instort, maarten 't hart vond het zo mooi dat Shakespeare deze tekst liet vooraf gaan door "be cheerful, sir !" "wees vrolijk, meneer !"

Waarom "sir" en niet "madam" is me niet duidelijk, dat laat ik aan de lezer over,


The Tempest, Act IV, Scene I [You do look, my son]


Be cheerful, sir

Prospero speaks to Ferdinand and Miranda
You do look, my son, in a moved sort,
As if you were dismay'd: be cheerful, sir.
Our revels now are ended. These our actors,
As I foretold you, were all spirits and
Are melted into air, into thin air:
And, like the baseless fabric of this vision,
The cloud-capp'd towers, the gorgeous palaces,
The solemn temples, the great globe itself,
Ye all which it inherit, shall dissolve
And, like this insubstantial pageant faded,
Leave not a rack behind. We are such stuff
As dreams are made on, and our little life
Is rounded with a sleep. Sir, I am vex'd;
Bear with my weakness; my, brain is troubled:
Be not disturb'd with my infirmity:
If you be pleased, retire into my cell
And there repose: a turn or two I'll walk,
To still my beating mind.

Be cheerful, sir