donderdag 5 december 2019

Herr Caselmann, de sympathieke leraar Duits had zo'n enorme bos krullend haar, 1 meter 75 zoals mijn vader, verder leek hij enorm op de lieve versie van Ilja Pfeijffer, zo'n jaren 60 leraar

Gerrit Klapwijk, inmiddels gerenommeerd adocaat te Brussel, had met vriend Bas Hoekstra als eerste (met Nico Bel) zo'n lange chique donkerblauwe regenjas geïntroduceerd. Gerrit Klapwijk was een slimme jongen die twee keer was blijven zitten, sympathieke goeie ijzersterke jongen, ik was 15 jaar en hij 17 jaar toen ik met hem in de latijn talen klas terecht kwam.

Hij was 1.93 of 1.96 meter, leek op kastanje haar Henny Vrienten en Don Johnson, net zo atletisch sterk als Marguẽrite, bijna body builder maar mooier vond ik, indrukwekkend torso en de rest.

Met die lange blauwe regenjas en cowboy laarzen en een mooie broek hield hij zijn ping pong batje horizontaal vast en deed zzzzzoemmmm zzzzzoemmm zzzzzzoemmmm en zo liep hij een draaiende beweging makend met het ping pong batje naar het hoofd van die alleraardigste bijna communistische vrije duitse herrn Caselmann die nooit iemand een vlieg kwaad zou doen en hield dat ping pong batje 1 centimeter boven se uitbundige afro haardos en maakte een draaiende beweging.

Heel geconcentreerd keek Gerrit Klapwijk daarbij alsof ie een prezision arbeit machen sollte. Wat ik er vooral leuk aan vond was dat ik erom moest lachen toen het gebeurde maar Herr Caselmann zelf ook.

Schoot er zonet in de albert heijn enorm van in de lach en ook van dat filmpje van Toon Hermans over sinterklaas "mag die man niet, nee, ik mag die man niet !"

ik sou et so kenne segge 

sjaak swart  

https://www.youtube.com/watch?v=Qc5xHHBp6Hs


Ook gooide hij de wat dikkige Bessel Sybesma, hij was toen het duidelijkste het rechtse kereltje in de klas en ik vond Bessel Sybesma een ontzettend leuke slimme luie jongen, wel bijna mijn tegengestelde, formule 1 liefhebber en hij tekende de hele dag autootjes, de laatste twee jaar zou hij scheepsbouw gaan studeren in Delft en toen tekende hij de hele tijd schepen. 

Gerrit Klapwijk, 1 meter 95 pakte Bessel Sybesma van 1.65 meter op bij zijn schouders en achterwerk en gooide hem in een openstaande samsonite diplomaten attaché case met vooral van Bessel een varkensachtig maar ook verheugd geschreeuw, hij had dikke pret, Gerrit Klapwijk had toen ook die lange blauwe wrekersjas aan en schreeuwde "GODVER BESSEL !"  het mooiste theater verzorgde hij zo. Ja, Gerrit Klapwijk was inderdaad een Marguerite op de Europese school, Brussel, Ukkel, alles werd net iets groter en meer bijzonder door hem, meer een mooi theater, zonder dat het crimineel of gewelddadig werd. Bas Hoekstra (vriend) en Gerrit Klapwijk waren schilderachtige mooie figuren, waarschijnlijk nog steeds.  

De zus van Bessel Sybesma is getrouwd met Hans van Baalen (kotss) en Bessel werd lid van het Delftse Studentencorps. Leuke bijzondere jongen, soms toch ook jammer dat ik al dat contact kwijt geraakt ben, maar van reünie hou ik niet en ik vond 4 vrienden al teveel "werk", ik ben einzelgänger en ben gelukkig zo. Had liever 1 of 2 keer per jaar nog contact gehad met Gerrit Klapwijk, Rene de Mey, Frans Claessens, Roger Pieters, Nico Bel, Berend Claus, Lucas van Wunnik (beste vriend in Brussel) enzovoorts, ik kan ook niet alles, integendeel, eerder niets.