dinsdag 13 augustus 2019

I am spasticus narcistiscus artisticus

Tjonge, mijn opa heette Cornelis Gerrit van Veenendaal en hij heeft Margareth (amsterdamse doopsgezinde ouders die geëmigreerd waren naar Australie, rotte harde vader had Margareth, die zo leek op Margreet van de Griend) ontmoet in Padang, tijdens de politionele acties. Margareth had zich vanwege die harde vader als verpleegster gemeld bij het nederlandse leger, 27 mannen in haar ziekenboeg dood zien gaan, ruim 8000 (zwaar) gewonden, amputaties enzovoorts verzorgd. Dat ze zo uitbundig vrolijk kon zijn en met mij kon schateren.

Mijn opa was zwijgzaam en enigszins somber geworden in Indonesië, hij had het wel heel goed gedaan met de allure van een generaal, vertelde mijn vader (dus subjectief). Ik vond het 1 van de knapste mannen, alleen inderdaad wel erg zwijgzaam. Ik voelde dat hij (tegen zijn zin) gemoord had.
Ook al was mijn opa avonturier, hij verzamelde postzegels. Toen hij hoorde dat er unieke zegels in een fort, fort de Cok, lagen heeft hij op handige wijze met 50 man dat fort ingenomen en zorgde hij ervoor er als eerste te zijn om die (post)zegels mee te nemen.

Mevrouw Argentesi, lerares Engels op de Europese School in Varese was zeer geïnteresseerd in mijn vader, ze leek op Marguerite ! Vond haar tot mijn 18e 1 van de knapste, misschien wel de knapste vrouw die ik ooit gezien had. Nu vind ik nog steeds Marguerite de knapste van de wereld.

@@

Beeldverslag van Sjaellands Odde en Nykobing. Het is hier rustig, plezierig en de mensen zijn vriendelijk en beleefd. Mijn vader plaagt zijn vrouw teveel en heeft iets teveel van een telegraaf lezer (terwijl hij vroeger fel anti telegraaf en van de volkskrant was). We constateerden wel gezamenlijk dat ruim 90% van de vrouwen zichzelf te serieus neemt en geen zelf relativering/zelfspot kennen en niet om zichzelf kunnen lachen (vermoedelijk is dat percentage bij mannen 70%).

Het zal wel, in de haven van Nykobing, mooi klein plaatsje, 16.000 inwoners, in een loods een kunst expositie :









Volgens Eline zijn varkens intelligente en aardige beesten en doe ik ze onrecht door ze met mensen te vergelijken. Ik had begrepen dat varkens in gevangenschap elkaar gemeen beten en gek werden (net zoals mensen in de stad).



Stijn Stein wil niet op de foto


600 DEENSE KRONEN, 75 kronen is 10 EURO


Jacintha onna beach, Rhodos