dinsdag 27 augustus 2019

Artits's rights



Image result for barbara van de griend




De Homo. Volgens Eline kom ik wel zo over, ik was geschokt, zie mezelf als een stoere hetero. En toen beschreef ze hoe ik in een Deense kerk in een kniel bankje ging zitten, holle rug, kont achteruit, ellebogen op een soort kansel, hoofd ertussen, handen in de nek, belachelijk dramatisch. Stijn deed hetzelfde, die ging tenminste gewoon zitten. Drie keer in de lach geschoten om die beschrijving, mijn zelfbeeld ernstig aangetast. Deed dat overigens expres, een yoga houding en om eline aan het lachen te maken. Naar het nu blijkt geneerde ze zich alleen maar. Ik neem niets meer serieus en vooral de kerk, de kakpolitiek en de koning(in) niet. 

Dit zijn ongeveer 5 kilometer langs 14 kapellen met geboorte en sterven van jezus christus, de Sacro Monte, heilige berg bij Varese. Ruim 10/20 jaar geleden zag ik Van Agt hier naar beneden lopen, zag er toen nog sterk en relatief lang uit, hij zal zeker 1.80 plus zijn geweest. Mijn vader leek op Van Agt, en ook op Johan Cruijff, Kees van Kooten en Dario Fo. En hij kon de gekste bekken trekken, vooral als hij mensen nadeed. 


favoriete foto van Eline, ik zie er altijd zoo debiel uit als ik lach (ja ha misschien ook als ik niet lach)



Het plein van het schitterende stadje Varese, 1969-1977 in Varese en Casciago (vlakbij) gewoond, tegenover Eline ligt café Socrate (Socrates van Margreet)