woensdag 10 mei 2023

Reglement ideeënbus. Chinees gezegde: beter het goede nastreven, dan het kwade bestrijden

 vreemd hẽ, een reglement voor de ideeënbus, ideeën moeten vrijelijk rollen, geuit worden, uitgewisseld worden. 

love is darkness, sander van doorn, https://www.youtube.com/watch?v=7Wf6R4zCp5k&list=RDGMEMYH9CUrFO7CfLJpaD7UR85w&index=19

elke gedachte is een gevoel, elk gevoel is een gedachte 

Een volk of een mens dat of die voor machtsmisbruik zwicht, dan dooft het licht. 

 

Niels Bohr — 'The best weapon of a dictatorship is secrecy, but the best weapon of a democracy should be the weapon of openness.'

 

De mens/vrouw zal niet vrij worden en is dat ook niet waard, als men niet zichzelf bevrijdt, niet toont de zelfbewuste te zijn, de fiere, die zelfstandig de ketenen wil afwerpen. Wilhelmina Drucker

 

1940-1945

Hoort !

Het vrije woord

Bedreigd, versmoord

Brengt in nood 

Zijn vechters voort

Tot aan de dood

Jan H. de Groot 

Dit korte indrukwekkende gedicht staat, in brons gegoten, op het door de Voorburgse beeldhouwer Rooijackers vervaardigde kunstwerk dat aan de gevel van Nieuwspoort is bevestigd. De tekst is van de eertijds zeer bekende schrijver, dichter, journalist en voorlichter Jan H. de Groot uit Arnhem, overleden in 1990. Ieder jaar weer komen de Poorters op 4 mei samen om met elkaar de voor de vrijheid gevallen journalisten, drukkers, zetters en koeriers te gedenken. Tegenwoordig gebeurt dat ook met een open oog voor de collega’s die onder moeilijke omstandigheden hun werk moeten doen in landen waar het met de vrijheid van meningsuiting droevig is gesteld. 

"Ik vind dat een mens onder ogen moet zien, hoe oud hij ook is en hoeveel hij ook gestudeerd heeft, dat hij eigenlijk van de hele bliksemse bende niets begrijpt. Ik denk dat dit uiteindelijk een soort boodschap is die ik wil overbrengen." (Bron: Hoge Bomen, uitzending over Piet Vroon.)


 Simon van der Meer (Nobelprijs natuurkunde) vertelde dat hij de beste ingevingen kreeg als hij thuis aan het lummelen was: Je moet open staan om warrige, rare ideeën uit te werken. Als je denkt: dat is krankzinnig, dat ziet iedere gek, dan moet je het juist niet aan de kant schuiven.


Vreselijk verwaande verblinde kakelende knorrende kutten en lullen


barbara en andere ("omhoog/omlaag") gevallen nuffige mutsen met dat onbegrijpelijke ijdele autistische in haar geval juridiese wartaaltje (psychologen, bestuurskundigen, psychiaters, politicologen, sociologen en ander academies schorriemorrie kan~kunnen er ook wat van, hoewel het door de gehele wereldbevolking speelt) zijn van de vereniging mensa die op het blog "government is the burden on the people" omschreven worden als permanent gekwetst en beledigd en daar hun status aan ontlenen, met hautain huichelmuiltje "je kwetst mij", "ik voel me gekwetst", "ik ben beledigd, hoe durf je", au, au, ik ben een gekwetste "hoogbegaafde" frau.


Onder kopje nummer 17 in deze blog post staat voor 90% barbara gvd beschreven en teveel andere vrouwen/mannen: 

https://verschrijveres.blogspot.com/search?updated-max=2017-05-10T02:53:00-07:00&max-results=9&start=46&by-date=false


Hoogbegaafd ? Eerder achterlijk, autistisch en 

 altijd slachtoffer, altijd heeft de ander het gedaan, sluit een aardige onschuldige jongen maar 9 maanden op in de gevangenis door de goorste nazi stasi krengen van het openbaar mini(hyss)terie, politie, vrouwelijke zwart wit (ver)oordelende verrotte doodzieke niet geblinddoekte dus bevooroordeelde flutkutrechters en fivoor reclassering b.v., de besloten vennootschap van de mammon animal farm pigrat....met mijn totaal verrotte valse verstarde verzuurde dooie huichelbek. Vanwege helemaal niets 9 maanden gevangenis, namelijk vrijelijk grotendeels de waarheid schrijven over een (omhoog/omlaag) gevallen kreng en als kwajongensstreek kippenbotten op dr stoep neer leggen, ze verdient zo'n schop voor dr achterste dat dr reet op de plek van die rattekop komt te zitten, zodat duidelijk wordt waar al die bekakte ijdele huichelschijt praatjes uit komen.              


En als het bijvoorbeeld van Ines Weski waar is, ik geloof het niet, dat ze opgesloten zit (een integere 68 jarige advocate opsluiten): iedereen laat het passief gebeuren, de fascistoïde politiestaat van de mammon conforme animal farm pigrat, daarvan kots ik mezelf soms binnenste buiten (dezelfde laffe zwakke slappe dood- en doodzieke mentaliteit van 1940-1945 in holland, waarbij, kots, kots, "nederlanders" de 140.000 "nederlandse" joden (jood zijn is een geloof, geen ras) deporteerden naar concentratiekampen, er kwam geen duitser aan te pas).  


En iets heel vreemds, alsof ik geleidelijk bevrijd raak en dat er bij sommigen iets begint te dagen....wat weet ik ook niet, te stom voor. En teleurstelling na teleurstelling heurt er ook bij.....en rottig zelfinzicht, ik ben ook die mensheid waarvan ik mezelf binnenste buiten kots, al die verwaande ijdele totalitair geschifte krengen (poetin, trump) met de lege holle praatjes in de omhoog gevallen mammon varkens ratte (poetin) kut kop. Circumstances do not make the gentleman, they reveal him. Beter het goede nastreven, dan het kwade bestrijden. 


In een warme goede solidaire, gelijkwaardige, sociale, vrije samenleving was eT niet gebeurd, 9 maanden gevangenis, dan had ik een jaar rust/sabbatical gekregen (en misschien het vriendelijke dringende verzoek om 1 of 2 jaar niet te schrijven en rust te pakken/nemen, dat dat verstandig voor mij en alles en niets is, misschien zelfs verplicht, anders wel gevangenis). Bedreigingen, ook al was het op een ongelezen blog en in reactie op onterechte opsluiting, en adres noemen waren niet correct. I disapprove of what you say, but i will defend to the death your right to say iT (quote voltaire, waarom niet in het Frans ?). 


Misschien moet aan poetin en zijn gestoorde doodzieke mannen via diplomatie en cease fire ook hulp geboden worden, of zijn dochters en vriendin met kinderen te zwitserland en hemzelf naar het front sturen, je realiseren wat je aan het doen bent. pig donald trump is een gore moordenaar met de capitool bestorming en zou de rest van zijn leven in een ellendige gevangenis moeten en niet vertoeven in residentie mar a lago te florida en de 20-40 andere villa's van het vastgoed kreng.  DE MORAAL KOMT VOOR HET WARE ECHTE VERHAAL, voor de moralistische cuntss (in law), waarmee vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit vermoord worden. 


Je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu'à la mort pour que vous ayez le droit de le dire. (Voltaire 1694-1778)


Het bovenstaande is 80-90% de groffe~grove waarheid voor mij en Eline is het met me eens, alleen houdt ze niet van schelden.  Voor barbara (en jessica) is onderstaande blogpost mogelijk 80-90% de waarheid. Vind dat ik meer gelijk heb en het zou goed zijn als barbara 6-9 maanden opgesloten werd in een gevangenis, valse verrotte dooie rat....en eT was een unieke nare ervaring, waardoor momenteel elke dag iets meer als een vrij feest, als bevrijdingsdag aanvoelt (niet de tweede helft van 2020 (gevangenis !!), 2021 en de eerste helft van 2022 voelde ik me ook bijzonder matig). 



Myn (wijzigende behalve de eerste) music playlist according to google YouTube, alleen daarom al zal ik google YouTube altijd dankbaar blijven, de muziek die ze me aanreik(t)en 👻👽💀😱😻💃,



Lust, beyond deranged, aka the White-Folks-Dancing-Badly Award.  Joris Voorn, a house feat kid A,      Lost, beyond deranged