dinsdag 21 juli 2020

An island lost at sea oh


Huxley wees op de opvallende overeenkomsten in de mystieke opvattingen en praktijken van de belangrijkste religieuze tradities in de wereld. Het gemeenschappelijke doel daarvan zou zijn het ego te overwinnen en te ontwaken in de realiteit. En vooral: behandel medemensen zoals je zelf behandeld wilt worden. 

Ook dit jaar rekende Quote weer uit hoeveel de Oranjes op hun bankrekening hebben staan. In tegenstelling tot 2015 en 2016 is het totale vermogen van het koningshuis dit jaar met €50 miljoen gegroeid naar €950 miljoen. Daarmee bezet de familie Van Oranje-Nassau de tiende plek in de lijst der rijkste families van de Quote 500. Berekenen hoe rijk de Oranjes zijn is vaak een van de lastigste klusjes voor de Quote 500. Een informatieverzoek neerleggen bij de Rijksinlichtingendienst maakt bij voorbaat weinig kans. De poorten van Paleis Noordeinde blijven meestal hermetisch gesloten. Maar wij laten ons hierdoor natuurlijk niet uit het veld slaan.

Oranje nassau bezit 4 miljard en meer (op te zoeken via google), speed boot in griekenland van 2 miljoen, luxe villa aldaar naast dead james bond, sean connery, paleizen en lakeien, rode lopers voor ze uitgerold, net zoals voor poetin en trump, keik mij es dictator konink spele, en op 100 kilometer op het eiland lesbos creperen vluchtelingen in een kamp. Van vollenhoven junior beheert schaamteloos vastgoed in amsterdam zuid van meer dan 400 miljoen eur, hoe kun je jezelf toch in de spiegel aan kijken.....leef 60 dagen in een vluchtelingenkamp op lesbos, leef 90 dagen tussen de betonnen muren van een gevangenis tussen voor de meerderheid goede donkere jongens. En ga dan einde lijk werken aan het goede. 

Wel erg zwart wit en neder~land staat dan nog wel in de top 10 landen van een matig eerlijke verdeling van de welvaart, hoewel het sinds 2000 van 1000 eur per maand netto verdienen (armsten) en 10.000 eur per maand verdienen (de rijksten) het nu zo is dat de armsten (met de rotste banen, vuilnis ophalen, verhuizen, bagage schiphol) 0/1400 eur per maand netto verdienen en voor de rijksten 20.000 eur netto is. En dan is er nog niet gesproken over de inmiddels 600 miljoen eur vastgoed bezit van prins Benard junior (en een Reinout Oerlemans) in Amsterdam, het bezit van 4 miljard EUR van die mammon varkens van oranja na ss au, de schaamteloze bezitterigheid en hebzucht. 

Amalia en haar zus Alexia een vliegtuig later, want als het vliegtuig van alexander en maxima en andere dochter verongelukt, dan wordt het bezit overgedragen aan amalia en alexia, zo denken rijke stinkerds. 

Poetin, Kim, Bolsonaro en Trump (650 eur belasting betaald in 1 jaar tijd en amerika vergiftigen met zijn racisme, sexisme, narcisme en vsdiscriminatie) zijn nog veel erger. 

Doodzieke krengen, rot away in hell. Nog altijd lichte angst, ongeloof en bijzonder/bewondering voor paddestoelen~truffels Atlantis en Hollandia, voorzichtig, het is wel heftig, met mate. Nooit cocaïne of heroïne, heb ik me voor genomen na een waarschuwing van sting, ook geen verslavende persoonlijkheid, daar tegen. 

Overigens voel ik me meer somber en melancholisch op wietloze en truffelloze dagen en slaap ik slechter door truffels. 


Brave new world, https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Brave_New_World_(roman)

woensdag 15 juli 2020

Groet, gaat goed






Gisterenavond 15 juli, aprés le quatorze juillet d’egalité, liberté en solidarité, verrukkelukke verse melk van de vriendelijke boer uit Lochem met een indrukwekkende boerderij, ook nog 70 stuks jongvee, kalveren, toen we met elkaar praatten keken de koeien heel grappig met de hoofden van links naar rechts, afhankelijk van wie praatte, we stonden op 5 meter van elkaar door een tractor. 

Paarden zijn nog gevoeliger dan koeien, vertelde hij, zijn vader was top ruiter geweest, olympische spelen en zo 

Hij vertelde ook dat Lochem zo "rijk" was met al die schitterende villa's daar omdat er veel indië en indonesië gangers (kolonisten, akelig woord) waren neer gestreken, na nederlands indië. 

Die moeten toch ook in een andere wondere wereld terecht zijn gekomen, waarover je zuur kunt schrijven als multatuli. Ook door Multatuli wordt de bureaucratische hierarchische regeltjes- en beheerszuchtige white man's burden beschreven, het was wel een vermenging van twee werelden met die rijkdom en elegantie van nederlands indië, indonesië. 

De boer "kreeg" voor twee vijfde van de totale energie vraag van zijn boerderij zonne energie van zonnepanelen van het 100 vierkante meter grote schuine dak van de stal, het is wonderlijk om te zien hoe van alles geautomatiseerd is, van het melken tot het voeden/de voeding. 

Koeien hebben net zoals mensen ook last van ziektes als sars en corona. Ik ben onder de indruk hoe die boer zo rustig, bescheiden en vriendelijk kan blijven. Ik zou gek worden van die verantwoordelijkheid en vooral van alle continu veranderende regels en wetten van de rijksoverheid, gemeente, provincie en waterschap en de afnemer, melkunie of campina en die fictieve "concurrentie". Toch zouden die koeien ook in het weiland moeten kunnen grazen....drie sterren ecologisch verantwoorde land- en tuinbouw. 

Ook bedacht ik me dat natuurkundigen soms cynisch narcistisch zijn omdat ze de natuurkundige wetten zo doorgronden dat ze zien dat er geen god is en omdat ze de wetten kennen zichzelf superieur en soms god wanen, 

ir piet zegers vertelde mij dat, 

ook hij was van varese, italië, europees atomair centrum ispra, naar brussel verhuisd, waar hij gek werd van de verstarde bureaucraten. Atoomenergie, vertelde hij, en andere natuurkundigen met hem, was (en is) een stap te ver voor de mens, waar artificial intelligence en quantum computers misschien nog wel iets kunnen....zorgen voor een doorbraak of een uitbraak uit et zwarte gat 

bevrijd je van ijdelheid, hebzucht en bezit, 

niet langer bezeten door bezit 

"werk" of speel aan vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit

en er is een begin to an end 


afstuderen dochter, Eline Cornelia Hoogeveen van 12-11-2001 segbroek college vwo met veel beta vakken cum laude (summa voor natuurkunde), dan ben ik toch trots als stomme alfa en dat ze zo'n vrolijke leuke grappige stoere (ze durft bijna teveel, meer nog dan ook al zo stoere David Cornelis Hoogeveen van 24-12-1999) persoonlijkheid heeft, 

Stijn Cornelis Hoogeveen, tweelingbroer, deed een jaar later havo eindexamen en daarna bestuurskunde, mooie gevoelige zachtmoedige alfa intelligente jongen, die bovendien muzikaal is






Me foot ! 





















“De oudste en sterkste emotie van de mensheid is angst, en de oudste en sterkste angst is angst voor het onbekende,” meende H. P. Lovecraft 

Foto’s uit Lochem, black old sun won’t you come 🌚🌑🌝🌞





woensdag 8 juli 2020

Ook het lemmingen verhaal blijkt verzonnen.

De Disney-organisatie gaf op de basis van deze verhalen aandacht aan de lemming in de natuurfilm White Wilderness uit 1958 over het leven in het hoge noorden. In de film is te zien hoe lemmingen in grote aantallen van een klip vallen.[1] Het hele gebeuren was echter in scène gezet, buiten beeld duwde men de beestjes over de rotswand heen. In 1961 gebruikte Marten Toonder in Tom Poes en het Lemland het broodje aapverhaal over lemmingen die massaal in zee verdwenen.
De sage heeft ook doorgewerkt in het dagelijks spraakgebruik. Het scheldwoord 'lemming' slaat op iemand die zonder nadenken met de groep meeloopt, wat de gevolgen ook mogen zijn. De Lemmings-computerspellenzijn ook gebaseerd op dit vermeende gedrag: men moet lemmingen redden die anders hun ondergang tegemoet lopen.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lemmingen

zaterdag 4 juli 2020

wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende onmacht, teveel bedenkt het oude kreng regeltjes die ze laten handhaven door 65.000 agenten en 60.000 boa's, er zijn 10.000 gevangenen, voor de meerderheid goede donkere arme jongens, ingesloten in een gevangenis, alleen maar muren en kunstgras zien....en dan heeft nederland nog redelijk goede gevangenissen, het is afgrijselijk !!!, de lafheid en angst van het ijdele kreng in de fascistische politiestaat.



Hoopte op een laatste nacht Den Haag.....en toch ben ik niet ijdel en doorbrak ik gisteren door truffels Atlantis fysieke en psychische grenzen zonder iemand in gevaar te brengen, zo hard heb ik nog nooit gerend over het kruispunt Conradkade/Sportlaan/Kennedy laan....

en contact met de elementen, de dieren, bomen, weer en wind....een dag later voel ik me wel een oude 55 jarige met spierpijn und so weiter. Truffels zijn net zoals wiet een wonder.

Van alles een gevangenis maken, van voetbal, van paard rijden, van hard lopen, van schaatsen, van het kind zijn, van de basis school, van de school, van de universiteit, 

een gevangenis van de gestoorde verrotte valse doodse bange laffe prestatie winst bedrijfsdode mammon geest, al het overheidsgeld wordt verdeeld door de vvd en cda aan bedrijven, NIET aan echte mensen !

dat gore ouwe meno pauze mammon kreng is (zowel symbolisch als in et echt) de moord op deze planeet 

ja jongens en meisjes, jullie zullen toch echt je zelf moeten bevrijden van ijdelheid, hebzucht, egoïsme, narcisme, angst en lafheid in dienst van hiërarchische mammon 

dat beschamende bange toneelspel van de smerige slachtofferige krengen






neelix: cherokee


zal de zee, de conradkade en knappe dames missen, verheug me op het nieuwe  

toen astrid vertrok uit den haag, 2011, zo'n enorme plensbui die ons doorweekte voorbij kijkduin, net zoals penny lane invloed op et weer....of samenhang

remco campert: het verband tussen de dingen ben ik zelf

waarom laten we er zo'n ijdele egocentrische hebzuchtige mammon ouwe wijven stervende wereld van maken, 










Zakenman en muis

 De zomer was een beetje een slappe tijd. Het zakenleven maakte een verlepte indruk. Ik ging niet met vakantie. Wel bracht ik mijn openingsuren aanzienlijk terug. Soms bleven de rolluiken voor mijn winkel dagen achtereen gesloten. Achter die luiken deed ik vage pogingen om wat orde te scheppen in het magazijn. Ik begon aan een inventarislijst, maar gaf dat halverwege op, omdat me niet precies duidelijk was wat ik er wel of niet op moest zetten. Behoort een half af gedicht ook tot de inventaris?

Naar het zich laat aanzien en voelen is de zomer zo goed als voorbij.Soms kun je de herfst al ruiken. De bladeren van de kastanjeboom in de tuin achter de winkel verbruinen.Voor deze zelfstandige zonder personeel breekt weer een tijd van bedrijvigheid aan. Er zal aangepakt moeten worden, wil ik de zaak gaande houden. Een faillissement achter gesloten luiken  en de geraniums  ligt niet in mijn bedoeling.

Zoals ik al eerder vermeldde, heeft de Kamer van Koophandel mij, of ik wilde of niet, ingeschreven als lid. Dit zou allerlei voordelen hebben voor mij als eenmanszaak. Daar heb ik weinig van gemerkt. Tot nu toe is mijn lidmaatschap alleen een kostenpost. Maar van de week ontving ik een brief die ongetwijfeld een gevolg is van mijn lidmaatschap van de KvK. De brief is van Bloomberg Businessweek. Mijn ondernemershart klopte vol verwachting. ‘Dear Sir/Madam’, heft Bloomberg aan. Hij verkeert in het onzekere over mijn geslacht en laat, uiterst wel willend, de keuze aan mij over. Dan komt de zin die me deed stijgen in eigen aanzien en die ik nog nagloeiend van trots hier overschrijf: ‘You are among a select group of international business leaders who qualify for a very special offer from the new Bloomberg Businessweek.’ Dringt het tot u door? Zal ik het nog een keer overschrijven? Deze eenvoudige zzp’er maakt deel uit van een keurkorps van de internationale zakenwereld en is daar zelfs een leidende figuur in. Die Bloomberg weet waarover hij het heeft. Die kun je om een boodschap sturen. Enfin, hij kan niet stuk in mijn ogen. Eindelijk iemand die me op mijn juiste waarde schat. Het heel speciale aanbod houdt in dat ik me voor 73 euro op zijn blad kan abonneren. En alsof dat al niet genoeg is, geeft Bloomberg me ook nog een cadeau, gratis en voor niks. En wat is dat cadeau? ‘A FREE Travel Mouse!’

Daar heb ik nu altijd naar verlangd als ik in vreemde steden in eenzame hotelkamers zat. Geen muis in een kooitje, maar een vrije muis die van reizen houdt. Die altijd klaar staat met zijn knapzak om met mij te vertrekken naar onbekende oorden. Ik hoop dat het een niet al te kleine muis is. Dan kan ik gezellig met hem op de bank zitten en mijn arm om zijn schouders slaan als we ‘s avonds laat voor de televisie zitten in de onpersoonlijke hotelkamer. Overdag zwerven we door de stad, piepend van genoegen, bezoeken musea waar we muisstil zijn. En we gaan samen shoppen. Ik koop was voor zijn snorharen, een fluwelen hoes voor zijn staart. In een achterafbioscoopje zien we alle films van Mickey Mouse. Ik verzorg hem als hij bij een ongelukkige val een muisarm oploopt. Mijn vrije muis, door Bloomberg gebaard.

Zoals u merkt: ik stel me er veel van voor. Ik zit alleen met één probleem: hoe vertel ik het de poes?

Remco Campert, 2010

vrijdag 3 juli 2020

I’ve got a mouse under my shoe

or should one say "beneath my shoe" ?  Cause "under my shoe" is not correct english

i have a mouse under my right shoe, my left shoe to you

my right is your left

my left is your right

bye, ASKA








De dood is het mammon kreng dat verbant wat haar onwelgevallig is

"Niet schieten, ik draag het licht" staat hieronder, gemeentebestuur zandvoort vond dat ze al dat leven (herten) maar moesten afschieten, 
laurens jan brinkhorst liet volgens Maarten ‘t Hart miljoenen dieren ten onrechte afschieten en ruimen, de leidse corps bal. 

beatrix is selectief met lubbers en brinkhorst. Ze heeft niets koninklijks, niet van geboorte, 6 generaties terug (hendrik) is een dienstmeid uit de hofhouding geplukt vanwege onvruchtbaarheid door een geslachtsziekte en ook niets koninklijks omdat ze een bekakt verwaand nuffig over het paard getilde haagse madam waere, ijdel en bezitterig, dochter van narcist ss benard, die 5 keer bij hitler smeekte of hij goeverneur van hol land kon worden, toch niet voor niets met juliana getrouwd, ook geen "echte" koningin, wel liever en menselijker.....NIEMAND IS MEER OF MINDER DAN EEN ANDER.....een koningin of koning bestaat in de mooie goede wereld niet, er is geen hiërarchie in death,
zie ook: 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hendrik_van_Oranje-Nassau

ook geen echte koning, hiërarchie bestaat alleen maar in slaafse  mammon krengenkoppen 

en bea wist niet beter, gesouffleerd door jaknikkers en buigende lakeien, ze was verbaasd toen ze basisscholen op de antillen bezocht en alle kinderen zich afvroegen wie dat malle ouwe witte mens was