dinsdag 21 juli 2020

An island lost at sea oh


Huxley wees op de opvallende overeenkomsten in de mystieke opvattingen en praktijken van de belangrijkste religieuze tradities in de wereld. Het gemeenschappelijke doel daarvan zou zijn het ego te overwinnen en te ontwaken in de realiteit. En vooral: behandel medemensen zoals je zelf behandeld wilt worden. 

Ook dit jaar rekende Quote weer uit hoeveel de Oranjes op hun bankrekening hebben staan. In tegenstelling tot 2015 en 2016 is het totale vermogen van het koningshuis dit jaar met €50 miljoen gegroeid naar €950 miljoen. Daarmee bezet de familie Van Oranje-Nassau de tiende plek in de lijst der rijkste families van de Quote 500. Berekenen hoe rijk de Oranjes zijn is vaak een van de lastigste klusjes voor de Quote 500. Een informatieverzoek neerleggen bij de Rijksinlichtingendienst maakt bij voorbaat weinig kans. De poorten van Paleis Noordeinde blijven meestal hermetisch gesloten. Maar wij laten ons hierdoor natuurlijk niet uit het veld slaan.

Oranje nassau bezit 4 miljard en meer (op te zoeken via google), speed boot in griekenland van 2 miljoen, luxe villa aldaar naast dead james bond, sean connery, paleizen en lakeien, rode lopers voor ze uitgerold, net zoals voor poetin en trump, keik mij es dictator konink spele, en op 100 kilometer op het eiland lesbos creperen vluchtelingen in een kamp. Van vollenhoven junior beheert schaamteloos vastgoed in amsterdam zuid van meer dan 400 miljoen eur, hoe kun je jezelf toch in de spiegel aan kijken.....leef 60 dagen in een vluchtelingenkamp op lesbos, leef 90 dagen tussen de betonnen muren van een gevangenis tussen voor de meerderheid goede donkere jongens. En ga dan einde lijk werken aan het goede. 

Wel erg zwart wit en neder~land staat dan nog wel in de top 10 landen van een matig eerlijke verdeling van de welvaart, hoewel het sinds 2000 van 1000 eur per maand netto verdienen (armsten) en 10.000 eur per maand verdienen (de rijksten) het nu zo is dat de armsten (met de rotste banen, vuilnis ophalen, verhuizen, bagage schiphol) 0/1400 eur per maand netto verdienen en voor de rijksten 20.000 eur netto is. En dan is er nog niet gesproken over de inmiddels 600 miljoen eur vastgoed bezit van prins Benard junior (en een Reinout Oerlemans) in Amsterdam, het bezit van 4 miljard EUR van die mammon varkens van oranja na ss au, de schaamteloze bezitterigheid en hebzucht. 

Amalia en haar zus Alexia een vliegtuig later, want als het vliegtuig van alexander en maxima en andere dochter verongelukt, dan wordt het bezit overgedragen aan amalia en alexia, zo denken rijke stinkerds. 

Poetin, Kim, Bolsonaro en Trump (650 eur belasting betaald in 1 jaar tijd en amerika vergiftigen met zijn racisme, sexisme, narcisme en vsdiscriminatie) zijn nog veel erger. 

Doodzieke krengen, rot away in hell. Nog altijd lichte angst, ongeloof en bijzonder/bewondering voor paddestoelen~truffels Atlantis en Hollandia, voorzichtig, het is wel heftig, met mate. Nooit cocaïne of heroïne, heb ik me voor genomen na een waarschuwing van sting, ook geen verslavende persoonlijkheid, daar tegen. 

Overigens voel ik me meer somber en melancholisch op wietloze en truffelloze dagen en slaap ik slechter door truffels. 


Brave new world, https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Brave_New_World_(roman)