maandag 16 maart 2020

potverdorie de zon knalt zo hard op de stenen van links dat de schaduw van achteren naar binnen slaat op deze foto, zo lijkt het





Formule voor het onmogelijke gaat erover dat reptiel hagedis achtige aliens, net zo groot als mensen, de beste cybernetica hadden ontwikkeld waardoor ze waren gedegenereerd tot "idioten" die niets meer alleen konden, van voeding via warmte regulatie tot van alles werd geregeld op dat deel van de planeet door robot rackets die met elektro magnetische straling et regelden. Er kwamen 8 mannen op dat deel van de planeet aan, toen werden er 8 menshagedis wezens uit de draaimolen gegooid. Een uurtje dansen was voorgeprogrammeerd, het hele leven was compleet geprogrammeerd voor de hagedissen die daardoor gedegenereerd waren tot een soort idioten. Het verhaal wordt zeer levendig en beeldend verteld, alsof een camera registreert met nuchter commentaar en analyse van de mannen, dat gaandeweg steeds angstiger wordt, omdat ze er niet meer uit komen, die cybernetische zwaartekracht velden, ze slapen nauwelijks meer en dan zien ze ook nog hoe die robot rackets dinosauriƫrs aan stukken rukken.

De gevangen mannen wisten de cybernetica te ontregelen (zij waren ook gevangenen met die zwaartekracht racket robots) door de ezel van Buridan, een ezel zal altijd kiezen uit twee balen hooi die op dezelfde afstand liggen en dezelfde grootte hebben, een computer in 1965 niet (russische essef, science fiction boek met verzamelde verhalen 1960-1970).
Ze geven de computer de opdracht om 1 van de 12 noodsystemen in werking te stellen (ze zijn alle 12 even perfect), de computer kan niet kiezen en dat vreet alle energie weg waardoor de zwaartekracht velden, de voeding uit de automaten en de temperatuur regeling weg valt. 1 van de slimmere idioothagedissen is zich met bladeren aan het bedekken tegen de kou, koudbloedigen tenslotte (krijg het idee dat reptielen emotieloos zijn ? iemand vertelde mij dat schildpadden enorm schreeuwen als ze paren en ze kunnen vast en zeker pijn voelen en van de octopus weet ik dat ze juist super gevoelig en super intelligent zijn.