vrijdag 11 oktober 2019

Waarom had prins benard bij zijn graf 13 koninklijke onderscheidingen liggen waarbij heel prominent die van tsjecho slovakije van 1939 ? Omdat hij daar, denkt hij, het ging over de capitulatie van tsjechoslovakije aan duitsland in een verdrag in 1939 om teveel verliezen van mensen en materiaal voor vooral duitsland te voorkomen, daarmee hoopte benard ook teveel verlies voor de tsjechoslovaken te voorkomen....en ergens vonden de "leiders" (ook licht dicatoriaal) van tsjechoslovakije toen nog die alliantie met DUITSLAND mooi, maar prins benard dacht dus nobel te voorkomen dat er 400.000 mensen in tsjechoslovakije vermoord werden terwijl er uiteindelijk de naarste slachtpartijen zijn gehouden door de nazi's, hitler voorzag een Praagse lente of zo, maar benard deed het weer uit eigen belang, misschien is er door zijn optreden en toen nog welwillende optreden van hitler ten aanzien van benard voorkomen dat er 800.000 Tsjechoslovaken vermoord zouden worden door de nazi's, prins benard heeft daarbij gedacht 'dan word ik gouverneur van Nederland en Tsjechoslovakije plus Belgie en Luxemburg', prins Benard leed aan zelfverheerlijking, narcisme


Benard heeft ruim 100 koninklijke en andere onderscheidingen gehad, zo 'n akelige zichzelf en elkaar verheerlijkende kaste in europa en rusland van 100-200 naargeestige doodzieke lijders aan de ziekte van zogenaamde "leiders", dictators zoals erdogan en poetin, trump is net iets minder erg of erger omdat het die volslagen narcistische domheid is, ja, nee, hij is daarmee zeker even erg.


De zelfverheerlijkende kaste bestaat in nederland, ruim 200, vaak "de rijksten", veel geld maakt mensen vaker lelijk dan mooi, zeker als het met macht gepaard gaat. 

In europa bestaat er een top 2000 (meestal regeringsleiders, bedrijfslijders en hoogste ambtenaren) en in de wereld een top 20.000 met dezelfde achtergrond en ijdele rijkdom.


Toen me bovenstaande vraag gesteld werd door een zeer vriendelijke bert marcus reed er dreigend een vw politiebusje voorbij.


Beste Menno,
Er is vast nog veel verborgen over PB. Mijn verhaal was mede gebaseerd op mededelingen van een Tsjechische ambassadeur ten tijde van het overlijden van PB en enige Tsjechische bronnen (vnl indirect). 

Een paar jaar geleden kwam Jort Kelder met het verhaal dat PB in een complot zat met de sultan van Pontianak (in de wandeling Max Alkadrie) en waardoor PB onderkoning van Indonesië zou worden. Nou lijkt me de functie van onderkoning in een republiek merkwaardig, maar wellicht niet geheel onzin: Bij de soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië werd de Nederlands-Indonesische Unie in het leven geroepen. Hoofd van die Unie was Koningin Juliana. Wellicht was PB de functie van Plv hoofd van die Unie toegedacht (ook een soort van stadhouder!). Die Unie heeft overigens maar kort bestaan. In de jaren ‘70 was overigens een Mevrouw Alkadrie in dienst van de toenmalige  Inlichtingendienst Buitenland (IDB: Villa Maarheeze). Toeval??

Van 1973-1976 was ik Hoofd Knipseldienst van de RVD en in die functie heb ik een veelheid van persartikelen moeten doorsturen over de Lockheedaffaire te beginnen met het artikel in de Wall Street Journal uit december 1975 waarmee de zaak begon.
Onderkoning: Brits-Indië had een onderkoning (Mountbatten) een hogere rang dan Goeverneur-Generaal, Nederlands-Indië had een Goeverneur-Generaal, de provincies als Sumatra en West-Java hadden een Goeverneur net als Suriname en de Nederlandse Antillen. Zo werd er verschil gemaakt.
Op de valreep: Juliana schijnt indertijd voorkomen te hebben dat de Gorkumse burgemeester Ridder van Rappard benoemd werd tot burgemeester van Utrecht, later werd die functie bekleed door een Jonkheer de Ranitz. Ook toeval?
Met vriendelijke groet,
Bert Marcus ( met c niet k)