donderdag 2 april 2020

Hoe breken we door of eruit ? Impossibebel ?

Veel Oosterse religies zijn niet theïstisch maar gaan uit van de idee dat alle verschijnselen een uitvloeisel (emanatie) van een universeel beginsel (Atman of Brahman) zijn. Met deze invalshoek bestaat er geen enkel onafhankelijk wezen en is het/ons bewustzijn niet persoonlijk. Het gevoel "een afgescheiden individualiteit" of "entiteit" te zijn is dan dus ook een illusie.
Mystici beweren dan ook dat het 'zelf' verwerkelijken of ‘verlicht zijn’ eigenlijk het, meestal maar kortstondig, doordringen is van het universele (het enige reële) bewustzijn in het (ten diepste niet reële) beperkte menselijke bewustzijn. Het universele beginsel dringt niet door in het bewustzijn van de mens, het is te allen tijde aanwezig, alleen de mens beseft het meestal niet. In (momenten van) verlichting wordt de schaduw van de individuele beperking (tijdelijk) opgeheven. Er bestaat slechts één waarnemer.
Het begint goed en dan "er bestaat slechts één waarnemer" . 
Bij mensen zijn er 7,7 miljard waarnemers die vanaf 12 jaar en eerder geconditioneerd worden tot de mammon maatschappij van ijdelheid, egoïsme en hebzucht. 

Volgens berekeningen zijn er 100 miljard dode mensen (volgens mij meer) en daarin zijn niet meegenomen de voorloper van de homo non sapiens, de niet wetende mensen. Het is zo duidelijk de homo non sapiens.

Een intelligent man zei : "Er zijn slechts twee soorten mensen, je hebt mensen die weten dat ze niets weten en je hebt mensen die niet weten dat ze niets weten."
Met octopus, slang, dolfijn, tijger en insecten zullen er 2000 miljard levende waarnemers zijn en bijna oneindig dode waarnemers.

Invloed van gewichtloosheid op de gezondheid

Delen van het evenwichtsorgaan nemen waar hoe het hoofd is gericht, in gewichtloze toestand wordt dit gedaan door de ogen. Algemene reacties op gewichtloosheid zijn, vaak in eerste instantie hilariteit, maar ook misselijkheid, duizeligheid en desoriëntatie. Bij het slapen worden de armen vastgezet omdat ze anders omhoog gaan.
Spierzwakte en botontkalking wordt zo veel mogelijk tegengegaan door lichaamsoefeningen, maar calciumverlies blijkt niet te voorkomen. Het blijkt bovendien dat de deling van mesenchymatische stamcellen in het beenmerg vrijwel tot stilstand komt. De bloedsomloop tijdens de gewichtloosheid is bijna gelijk aan de veranderingen tussen staan en liggen. De gewichtloosheid heeft ook negatieve effecten op de DNA-replicatie in afweercellen. Kennis over langetermijnveranderingen is beperkt.
Omdat gewichtloosheid niet langdurig kan worden gesimuleerd op aarde, moet langdurig verblijf in de ruimte tot meer kennis leiden. Astronauten worden de eerste dagen door de gewichtloosheid sloom. Daarom worden alle handelingen vaak geoefend zodat het automatisme wordt.
Een heel andere bedreiging voor de gezondheid ligt in de besmettelijkheid van bacteriën. Een kweekexperiment met Salmonella typhimurium toonde aan dat deze bacterie in de ruimte zich anders ontwikkelt dan op aarde. Daarbij nam de besmettelijkheid toe.

Graviton, er moet anti zwaartekracht bestaan, 

draai twee magneten om en je weet en ziet het

Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Het graviton is een hypothetisch elementair deeltje dat de zwaartekracht overbrengt in de meeste kwantumzwaartekrachtsystemen.
Om dit te doen moeten gravitonen altijd aantrekken (zwaartekracht stoot nooit af) en moeten over elke afstand aantrekken (zwaartekracht is universeel).
Tot nu toe zijn gravitonen niet waargenomen.
Gravitonen zouden de lege ruimte innemen en mogelijk ook verantwoordelijk kunnen zijn voor de donkere materie.
De snaartheorie voorspelt het bestaan van gravitonen.