maandag 24 februari 2020

adolf shitler, abah

Overeenkomstig zijn bewering in Mein Kampf, dat door het gesproken woord een feitelijke en directe macht op mensen kan worden uitgeoefend, bracht hij dit inzicht met alle middelen in praktijk. De rol van propaganda was voor Hitler van het allergrootste belang, daarmee verwezenlijkte hij zijn doelen, eliminatie van de Joden en gebiedsuitbreiding, meer lebensraum, voor de Duitse ariër.

Mein Kampf: "spreken is doeltreffender dan schrijven."

"Ik heb al in het eerste deel uiteen gezet dat alle grote wereldrevolutionaire gebeurtenissen niet door het geschreven, maar door het gesproken woord teweeg zijn gebracht. Intellectuelen protesteren tegen een dergelijke opvatting alleen maar omdat zijzelf de kracht en het vermogen missen de massa door het gesproken woord te beïnvloeden. Propaganda is er om de massa te beïnvloeden."

"Iedere vorm van propaganda moet populair zijn en haar geestelijk niveau moet afgestemd zijn op het bevattingsvermogen van de achterlijkste onder diegenen, op wie zij zich richt. Daarom moet het geestelijk niveau lager worden gesteld, naarmate de massa die zij wil bereiken, groter is. De staat en de overheid zijn een middel om het doel te bereiken, daarvoor bestaan zij. Staten die het door de leider(s) gestelde doel niet bereiken zijn miskramen. De staat, te beginnen bij de gemeente, heeft geen meerderheid nodig, maar adviseurs die de leider in staat stellen om het doel te bereiken."



Adolf Hitler (citaat): "Een zuiver arisch ras, geen misbaksels. Wij, ariërs, zijn anti parlementair, dat wil zeggen, we wijzen het principe af dat de meerderheid beslist, omdat dit de leider slechts tot uitvoerder van de wil en de mening van anderen degradeert. 
Onze beweging vertegenwoordigt zowel in het klein als in het groot het principe van het onvoorwaardelijke gezag van de leider. In het parlement zien wij de ernstigste verschijnselen van het verval van de mensheid."

Wat mij, menno, opvalt is dat adolf hitler 100% ervan overtuigd is namens alle Duitsers te spreken, hij is “de Duitser.”

Ernst Rohm en veel andere tegenstanders liet Hitler op 30 juni 1934 executeren. Het is opvallend hoe de mensen in Duitsland, vooral de overheid maar ook staatkundige instellingen, scholen, universiteiten, organisaties, bedrijven en ambtelijke organen door de foute collectieve gedachten en de indoctrinatie van propaganda zo snel en makkelijk konden veranderen in gehoorzame uitvoerders en handlangers van moordenaars en jodenverraders.

In navolging van "struggle for life" vormden voor Adolf Hitler de begrippen oorlog, strijd, meedogenloosheid, wrede hardheid, onvoorwaardelijke wil om te overleven en te overwinnen en het negeren van iedere vorm van menselijkheid en humaniteit de beslissende inhoud van zijn wereld.


Hitler dacht NIET dat de mens van nature goed is. In zijn propaganda ging Hitler ervan uit dat de jood, de zigeuner, de homo, eenieder die tegen zijn extreme denkbeelden was van nature primitief, kwaadaardig, gemakkelijk te verleiden en traag is, terwijl dorst naar kennis ontbreekt. 
"De mens in dienst van het rijk moet beestachtig en strijdlustig zijn en zich blind overleveren aan het gezag, dat in geen geval humaan mag zijn in traditionele zin," aldus Hitler. 

En ook: 


"Het volk is voor het overgrote deel zo vrouwelijk aangelegd en ingesteld, dat zijn denken en handelen veel meer wordt geleid door het gevoel dan door nuchtere overweging. 
Dit gevoel is niet complex, maar zeer simpel en uniform. Er zijn niet veel nuanceringen; er is alleen maar negatief of positief, liefde of haat, gelijk of ongelijk, waarheid of leugen, maar nooit voor de helft dit, voor de helft dat of gedeeltelijk enzovoort."

Toen ik 13 jaar was en vrouwelijke leraressen vergeleek met mannelijke zei ik tegen mijn vader, leraar nederlands:  "vrouwelijke leraressen zijn minder rechtvaardig en meer bevooroordeeld en bekrompen en denken vaker dat iedereen moet denken zoals zij. Ik vind ze ijdeler."

Dat denk ik nog steeds, dat meer vrouwen zijn zoals hierboven beschreven dan mannen. 
Omdat ik dat verschrijf word ik vernield en deur het hautaine zelfingenomen kreng.

Denk steeds vaker: stel dat ik Hitler dood had kunnen schieten in 1933 of 1940 en dat ik dat dan door mijn karakter niet zou kunnen terwijl het een bittere noodzaak was.                                                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Met Margalith, Naomi en Jacintha onder andere krijg ik het gevoel dat de mens van nature goed is en streeft naar een goede harmonische geestelijke en lichamelijke ontwikkeling.