vrijdag 4 oktober 2019

"Je kan niet anticipere, AFKE, je kan niet anticipere !", zei Joop Stobbelaar vaak tegen Afke als ze achter het stuur van de mercedes 250 (1976) zat

Js (overleden 1 juni 2018)


En tijdens 1 van de eerste afspraken kwam er een woest blaffende grote hond op Joop en Afke af rennen. Joop ging voor Afke staan met zijn armen wijd. Vooral daarom hield Afke van Joop (bescherming) en ze vond hem een stoere steve mc queen soms met zijn 1.96 meter en bruine band judo.

Zijn zoon Hein vertelde wel dat ondanks zijn moffenhaat en hitler haat, Joop S. ook dictatoriale trekjes had. Zijn twee zonen zijn in München gaan werken, Mark bij het europese patent bureau (ruim 11.000 EUR per maand, belastingvrij) en de ander bij een computer firma (5000 EUR per maand met Duitse belastingen, ook nog een poosje werkeloos geweest tot verontwaardiging van zijn vrouw), ze hadden dat serieuze Duitse en daarom konden ze zo om mijn vader lachen die dat vaak doorbrak, daar in Italië, Varese. In Brussel werd hij na zo'n 8 jaar tot de orde geroepen door die klote directie van de school, zo'n droplul in pak die daar door belgische politieke vriendjes benoemd was.

Elk bestuur is overbodig en werkt het giftige vvd mammon gehalte in de hand, kijk maar naar trump en poetin, de begrafenis ondernemers (altijd inkomsten) van de vvd, harry mens en anderen.

Wat voor mij het moeilijkste is, ik loop continu tegen die muur van onbegrip, stupiditeit, leegheid, ijdelheid op van vooral de nederlandse overheid, maar van iedereen eigenlijk, inclusief mezelf.

Die in een betonnen bunker ingekapselde angst, vrees en oneindige stupiditeit.

Hoe moet ik als zeer nietige aardwurm, 87 jaar ongeveer levende aardbewoner (2036 is het voorbij als de mens zo doorgaat als nu, het is feitelijk al te laat, tot en met 2036 gaan alle methaangassen van de toendra en groenland vrij komen, dan is het voorbij....tenzij een wonder gebeurt) begrijpen wat de alien ~die mogelijk wel al iets met oneindigheid en de eeuwigheid heeft~ wil zeggen.

Hoe moet ik 43 miljard jaar begrijpen.

Vanitas, vanity, ijdelheid.


Afbeeldingsresultaat voor verschrijver
 
En toch is mijn geluksgevoel 9/10 met te felle woedebuien. En dat schitterende gevoel van verdriet, lachen, de dood, de oneindigheid, de octopus/alien, nagenoeg van alles voelen.
Gewoon gek, nuts, niet goed wijs.