zondag 14 juli 2019

Wat is die molly van zes weken (poesje) een schatje. Het was mollo, kater. Vreemd hoe liegende mensen andere mensen schade berokkenen tot gevangenis aan toe en daarmee kunnen leven en dat zelfs hun dochter aandoen, jessica met die morele schuld de rest van haar leven opzadelen..kreng

How cold is a heart, when it's warmth that it seeks.



Wat heeft eenzaamheid om ’t lijf
Vergeleken bij een chagrijnig wijf?


Hans Dorrestijn beschrijft in zijn autobiografie "finale kwijting" zijn huwelijk met een vrouw met smetvrees (scheiding en je leest ook hoe zij het als oorlog ziet, elke relatie, vanwege de man als vervuiler/viezerik). Hu. Had het zelf ook al gemerkt, ik heb waarschijnlijk het meeste moeite met vrouwen met smetvrees. 

Nee, barbaars heeft geen smetvrees, jessica ook niet bij mijn weten. Niet altijd alles op jezelf betrekken. Een oma had het ontwikkeld en een vrouwelijke leidinggevende, die laatste was een
nare ramp in de omgang. In geringe mate zit het in veel vrouwen. Soms ook in mannen.

Vannacht, nacht van zondag op maandag, tweemaal van mijn rechterzij (ik slaap meestal op mijn linkerzij) op mijn rug gaan liggen en tweemaal kwam ik op molly terecht, ze werd plat gedrukt, maar gaf geen kik en loopt hier nu vrolijk rond.

We liggen nu twee nachten samen in bed, zonder musty of ratchet.

Observatie: van de tien mensen die ik tegen kom vind ik 9 goed. En toch die hekel of haat tegen de politie en de overheid in die doodzieke vorm, dat contrast tussen mensen en de onmensen van de geüniformeerde politie en rechters (gebefte geboefte noemde Maarten 't Hart ze en hij heeft gauw 90% van de tijd gelijk) en andere ivoren toren debielen is te groot.

Living in the centre of the universe, by the moon.

Must be the reason why i am king of my castle (queen, but king sounds more zeus like),
must be the reason why i set examples of you.

I look like all you need.

Waarom sterven spinnen eigenlijk ?

Welk dier leeft het langst ?

Welke plant leeft het langst ?

Heb ooit eens gelezen dat een reusachtige ondergrondse schimmel, een soort champignon/truffel wel 2000 jaar oud werd en dat bomen ook 2000 jaar oud konden worden, zal het opzoeken.


9. Tuatara – 200 jaar

De enige nog levende dinosaurus, niet zo’n grote natuurlijk, maar de Tuatara leefde 200 miljoen jaar geleden al, en hij leeft ook nog eens lang, tussen de 100 en 200 jaar.

8. Rode Zee Egel – 200 jaar

De rode zee-egel komt voor in de Pacifische Oceaan bij de West kust van Amerika. De egel leeft in rotsachtige wateren op grote dieptes, hij beweegt over de grond door zijn stekels te gebruiken.

7. Groenlandse walvis – 211

De Groenlandse walvis is de nummer 7 in deze lijst, maar in de lijst van langst levende zoogdieren staat hij op nummer 1. Er zijn walvissen gevonden met speerpunten van mislukte jacht van meer dan 200 jaar oud.
OOK DEZE MET UITSTERVEN BEDREIGD
MET DANK AAN DE VIESTE SOORT

6. Koi – 226

De beroemde Koi Karper die in veel vijvers is terug te vinden. De meeste van deze vissen zullen hun eigenaar makkelijk overleven, de oudste Koi ooit is “Hanako”, hij werd 226 jaar oud.

4. Landschildpadden – 250 jaar

De langst levende land dieren.

3. Mossel – 400 jaar

Aan de ringen op deze mossel is af te lezen hoe oud deze is, de oudste is 400 jaar oud.
Vandaar dat barbara zo ouwelijk overkomt. 

2. Spons – 1550 jaar

Spons
bron
De spons is zijn hele leven op dezelfde plek te vinden en dat voor 1550 jaar lang. Waarschijnlijk groeit de spons langzaam door de extreem lage temperaturen in de oceaan.

1. Kwal – Oneindig

Dit type kwal, de Turritopsis nutricula, heeft het geheim van de eeuwige jeugd gevonden. Ze maken cycli van oud naar weer jong, dit kan oneindig door gaan. Wetenschappers hebben dan ook ontdekt dat er steeds meer van dit soort kwallen in de zee zijn…


Wat is de oudste boom ter wereld?

De oudste boom ter wereld is -voor zover bekend- meer dan 4700 jaar oud! Het is een pijnboom (‘borstelkegel’ pijnboom) de zogenaamde Bristlecone Pine in Californië, om precies te zijn die in de White Mountains in Californië staat. Men heeft hem ‘Methuselah’ genoemd (naar het Bijbelse Methusalem; de bekende uitdrukking zo oud als Methusalem). Men taxeert de exacte leeftijd van deze boom op 4767 jaar.

Oudste bomen. Men neemt vooralsnog aan dat de oudste bomen (borstkegel pijnbomen) in Nevada, Californië en Arizona in de Verenigde Staten staan. Rond 1950 werd een aantal bomen in de White Mountains (op 3000 – 3050 m hoogte) ontdekt (door o.a. Edward Schulman), welke meer dan 3000 en 4000 jaar oud zijn. De oudste van deze bomen was Metuselah met een ouderdom van 4767 jaar. Deze boom groeide dus al meer dan 2700 jaar voor het begin van onze jaartelling!


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@2


De vroegste fossielen die typische schimmelkenmerken vertonen, zijn gedateerd op het Proterozoïcum, ongeveer 1,4 miljard jaar geleden. De structuur van deze meercellige benthale organismen, die tot anastomose in staat waren, bestond uit filamenten met septa.[4] In recenter onderzoek (2009) wordt geschat dat de schimmelachtige organismen 760 tot 1060 Ma geleden verschenen. 

Naar alle waarschijnlijkheid koloniseerden de schimmels het land gedurende het Cambrium (542 - 488,3 Ma geleden), wat een stuk eerder is dan de landplanten.[9]Gefossiliseerde schimmeldraden en sporen die zijn gevonden in het gesteente van het Ordovicium van Wisconsin (460 Ma geleden) vertonen gelijkenis met de hedendaagse Glomerales, en bestonden in een tijd dat de landflora hoogstwaarschijnlijk bestond uit niet-vasculaire, mosachtige planten (Bryophyta).

Bij planten zijn schimmels vaker veroorzaker van ziekten als de aardappelziekte of Phytophthora, schurft en vruchtboomkanker op fruitbomen, roest, meeldauw, verwelkingsziekten en vele bladvlekkenziekten. Deze ziekten kunnen vaak ernstige gevolgen hebben, wanneer een oogst door aantasting van een schimmel mislukt, zoals de hongersnood in Ierland door de aardappelziekte in 1845 en 1847.
Schimmels zijn leveranciers van antibiotica.

Tijdens de Renaissance kwam men uit de donkere periode. De opkomst van de boekdrukkunst maakte de verspreiding van kennis, naamgeving en studie mogelijk. Deze kennisoverdracht zorgde voor een hernieuwde interesse in de mycologie. In de 17e eeuw werd de microscoop uitgevonden. Dit bleek essentieel bij de studie van paddenstoelen, omdat vele nieuwe kenmerken van paddenstoelen ontdekt werden:
Men moet eer betuigen aan de onbeperkte macht van de goddelijke maker van deze zwammen, waarvan de voortplanting zonder zaadjes gebeurt. (John Ray)
In de 18e eeuw werd door Antonio Micheli (1679-1737) ontdekt dat sporen uit sporenzakjes nieuwe zwammen konden doen ontstaan. Dit wereldschokkend nieuws werd toen als ketterij afgedaan (organismen konden zich enkel met zaadjes voortplanten). Zijn werk werd dan ook vergeten en nadien overgedaan. In de 19e eeuw beschreef Elias Fries(1794-1878) ruim 3000 soorten schimmels in zijn Systema mycologicum, terwijl De Bary (1831-1888) de basis legt van de huidige mycologie in zijn werk Morphologie und Biologie der Pilze, Flechten und Myxomyceten.
Sommige schimmels kunnen bij de mens ziekten veroorzaken zoals zwemmerseczeemringwormbaardschurft en het tegenwoordig zeldzame kletskop. Deze ziekten zijn vaak eenvoudig te bestrijden. Een kalknagel is echter een lastig te bestrijden infectie van de nagels.


Private property created crime (the only species with private property according to eT)

The land belongs to no one, the fruits belong to all.