zaterdag 27 juli 2019

Nooit meer ontwaken. Volgens artificial intelligence is het onderstaande, een basis inkomen voor de wereldbevolking..

When the birds go in the wrong way, music by n'to : 

https://www.youtube.com/watch?v=04ZWS5x4wtQ

when the birds are traumatized. Dit is een schitterend nummer, veel beter ! 

https://www.youtube.com/watch?v=3ugbGKGFySg

Popof - Do You Want Me



Alle problemen in de wereld komen voort uit een gebrek aan liefde, zorg of respect.
Alle persoonlijke problemen komen voort uit een gebrek aan (zelf)liefde, (zelf)zorg of (zelf)respect.

Waarom VVD'ers brallen over luie werklozen
VVD'ers zijn niet gek. Brallen over 'horden Bulgaren' en 'luie werklozen', is makkelijker dan de situatie veranderen.

VVD-Kamerleden vragen zich openlijk af waarom Nederlandse werklozen niet in de kassen gaan werken. Marije Cornelissen en Linda Voortman van GroenLinks weten daar wel het antwoord op:

Je bent je baan verloren doordat je werkgever een Roemeense Zzp'er heeft ingehuurd die de helft kost van wat jij kostte. Dat wil de VVD graag, dat Roemenen en Bulgaren hier als Zzp'ers aan de slag kunnen tegen een hongerloon. Toenmalig Minister Kamp van Sociale Zaken sloot in 2011 willens en wetens de weg af voor Roemeense en Bulgaarse werknemers die normaal betaald worden, zodat ze alleen als Zzp'er, uitzendkracht of een andere 'constructie' aan de slag kunnen in Nederland. Zo kan de VVD klagen over al die Oost-Europeanen, en tegelijkertijd de loonkosten voor werkgevers laag houden. Intussen doet de VVD er niets aan dat werkgevers Oost-Europeanen legaal mogen uitbuiten, maar pleiten ze juist voor een nog 'vrijere markt' voor uitzendkrachten en Zzp’er in Europa.

Jouw verhaal
Zaterdag lees je in het nieuws dat jij opeens zelf het probleem bent. Jij wilt niet in de kassen werken maar liever werkloos thuis zitten. De VVD’ers Potters en Azmani vinden het 'onbestaanbaar' dat jij de kassen niet in gaat en stellen vragen aan Asscher. Dit zou jouw verhaal kunnen zijn. 

Wel eens geprobeerd een uitkering van het UWV te krijgen nadat je je werk verloor? Eigenlijk is in Nederland van het verliezen van 'werk' geen sprake. Op het moment dat je ontslagen bent moet je harder aan het werk dan ooit: het veroveren van een uitkering is een fulltime baan. Je hebt gegevens nodig waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Het UWV-personeel is zo ver wegbezuinigd dat je van hen geen hulp hoeft te verwachten. Zolang je je formulieren niet precies goed hebt ingevuld kun je een uitkering wel op je buik schrijven. 

Overleven
Weken, soms maanden, gaan er overheen voordat je aanvraag is afgerond. Als je het al niet breed had kun je zo’n lange periode niet overbruggen en sta je voor de keus. Je kunt klant worden van de voedselbank of een tweede fulltime baan ernaast nemen: een tussentijdse voorziening aanvragen bij het UWV. Dat is een voorziening om te overleven in de periode waarin je de uitkering waar je recht op hebt nog niet krijgt. Die formulieren blijken helaas nog ingewikkelder. 

Dat alles terwijl je dolgraag al je energie zou willen steken in het vinden van een nieuwe baan. Je woede en frustratie nemen toe en je gevoel van eigenwaarde neemt af. Van een gewaardeerde werknemer ben je veranderd in een waardeloos nummer waarvoor niemand de telefoon opneemt. 

Rottijd
Na maanden ben je eindelijk zo ver. De uitkering is er, je betaalt je schulden af aan de vrienden en familie die je door deze rottijd heen hebben geholpen. De rust keert terug, je solliciteert dat het een lieve lust is. Zonder succes, maar je verliest de hoop niet. Eens wordt het beter. 

Na weken vol afwijzingen herinner je je Minister Kamp die sprak over luie werklozen die niet in de kassen willen werken of ander seizoenswerk willen doen. Maar dat wil jij wel! Je bent gezond en kunt dat zware werk wel aan. Als je eens vraagt bij het UWV wat de gevolgen zouden zijn van het accepteren van zo’n baan wordt, nadat je 32 minuten in de wacht hebt gehangen, de verbinding verbroken. Je belt een werkgever en vraagt zelf naar arbeidstijden, loon en arbeidsvoorwaarden. Daar zit de werkgever duidelijk niet op te wachten. Het blijft een kort gesprek. Als je zelf langs gaat word je weggestuurd. Je kunt op internet een sollicitatieformulier invullen, zeggen ze. Wat je gaat verdienen staat er niet bij. 

Thuiszitten
Weer thuis vraag je je af of je het gaat doen. Als je zo'n formulier invult en je wordt aangenomen, verdien je niets meer dan je nu krijgt van het UWV. Maar dat vind je niet erg, want van thuiszitten wordt je niet gelukkig. Maar je vult het formulier niet in. Want over drie maanden is er in die kas sowieso geen werk meer voor je. Dan moet je weer terug naar het UWV, weer maanden wachten op een uitkering, weer nieuwe gegevens verzamelen van een werkgever die niet op je zat te wachten. En voor je het weet sta je weer bij familie en vrienden op de stoep of ze je een paar maanden willen helpen overbruggen totdat het UWV over de brug komt. Dat wil je ze niet aandoen, je hebt ze nog maar net terugbetaald. 

VVD’ers zijn niet gek, denk je. Die gaan vaak genoeg op werkbezoek en weten waarom Nederlanders niet in kassen gaan werken. Maar die situatie veranderen doen Potters en Azmani niet. Het is veel makkelijker om te brallen over 'horden Bulgaren' en 'luie werklozen', en dat levert nog stemmen op ook.



Een alternatief pleidooi 'voor een veralgemeend basisinkomen' met argumenten om deze sociaal darwinisten mee om de oren te slaan.

 De sociale bescherming moet hervormd worden op basis van het principe dat iedereen het recht heeft op de meest basale economische zekerheid, namelijk een onvoorwaardelijk basisinkomen waarmee iedereen waardig kan (over)leven. Hiertegenover staan drie standaardbezwaren.

1. Vooreerst stellen critici dat een onvoorwaardelijk basisinkomen onbetaalbaar is. Dit is onwaar. De enorme subsidies die aan bedrijven, de middenklasse en uitzonderlijke belangen worden toevertrouwd, kosten de staat veel meer dan het voorzien in een maandelijkse basisuitkering voor iedereen.

Meer nog, in de nasleep van de financiële ineenstorting in 2008 keerden de regeringen miljarden uit om de banken te redden, wat de bankiers toeliet hun kwistige levensstijl te hernemen. De regeringen konden er daarentegen voor hebben gekozen hun burgers een bescheiden maandelijkse stabiliseringsuitkering te verschaffen, waardoor de groei een meer effectieve stimulans zou hebben gekregen.

Bewegingen in de richting van een basisinkomen zouden ook gepaard moeten gaan met de constructie van democratisch opgezette soevereine kapitaalfondsen, te vergelijken met het Alaska Permanent Fund of het Noorse Statens pensjonsfond.

Wanneer geïndustrialiseerde landen steeds meer door 'rentenierseconomieën' worden gekenmerkt (d.i. wanneer een groot deel van het inkomen vanuit het buitenland wordt ontvangen), is er een mechanisme nodig dat een deel van de opbrengsten collectiviseert uit het financieel kapitaal en van de multinationale bedrijven, die winst maken uit hun controle op schaarse hulpbronnen.

Minder arbeid, meer vrije tijd

2. Als tweede grief menen critici dat een basisinkomen de bevolking zomaar iets geeft, zonder dat daar iets tegenover staat. Dit is echter hypocriet. Telkens de rijken erven, ontvangen zij immers 'iets voor niets'. Velen hebben hun rijkdom niet verkregen door uitzonderlijke persoonlijke verdiensten, maar door beleidskeuzes die astronomische, of zeer hoge, te hoge beloningen verschaffen aan bepaalde soorten van bekwaamheid.

Daarnaast is er eveneens een ethische reactie, de rijkdom van een maatschappij is in veel grotere mate afhankelijk van de bijdragen die door onze voorouders werden geleverd dan door wat we – hier en nu - zelf doen. We kunnen niet uitmaken wier voorouders welke bijdragen leverden. Als erfgenamen zou het rechtvaardig zijn indien ieder van ons kon delen in de opbrengsten uit hun collectieve belegging, als een vorm van sociaal dividend.

3. Het derde standaardbezwaar houdt in dat critici ervan uitgaan dat een basisinkomen leidt tot luiheid. Dit beledigt ons in de essentie van ons bestaan als menselijke wezens. Nagenoeg iedereen wenst vooruit te komen en zou zich niet tevreden stellen met louter een basisinkomen. Indien er desalniettemin enkele leeglopers zullen zijn, zal dit nauwelijks iets uitmaken. Deze categorie identificeren en daarna dwingen een job aan te nemen, zou slechts een meerkost met zich meebrengen.

Psychologen hebben aangetoond dat mensen met een basiszekerheid meer altruïstisch, tolerant en productief zijn. Een basisinkomen zou ons eveneens meer controle geven over de tijd, die ons vandaag tekort komt. Laten we ons respect voor het reproductieve werk doen heropleven. Vandaag wordt deze waardering immers verdrongen door het jachtig nastreven van werkgelegenheid en loonarbeid.

Aristoteles stelde dat we aergia, ledigheid, nodig hebben om beschaafd te zijn. Enkel dan hebben we de ruimte om na te denken, te overleggen en deel te nemen aan het politieke leven. Daarnaast hebben we ook meer tijd nodig om te zorgen voor anderen, onze gemeenschap en ons leefmilieu. Kortom: minder loonarbeid, meer zelfgekozen werk en meer ware vrije tijd ! Het bestaan van een basisinkomen zou bijdragen aan het bereiken van dit doel.



@@@@@@@@@@@~~ ~~~~ ~~`~~~@@@@@@@@@@@@@

Wat is dit een nare prestatie efficiency (bedrijfs) concurrentiecultuur tijd. Het lijkt alsof de (nederlandse/westerse) mens alleen nog mammon dient. Ik denk maar vaak dat we nog lang genoeg dood zijn en dat het beter is in dit korte leven positief proberen te zijn en te blijven. Niet het schijn optimisme en de enge valse lach van rechtse vingers aflikkende vacant rutte. Het is geen sinecure om te vermijden dat je zelf in de hufter val trapt.

De heer Vandermeersch, hoofdredacteur van de nrc, wil zo graag een regering, zelfs liever een pvv regering.

O de verzuchting om mijn medemenschen
die altijd weer met stumperig aangeleerd
overwichtveinzen moeten geregeerd
en zulks ook zelf het liefste wenschen.

Wie ben jij, wie is zij om te weten of, erger nog, te bepalen wat goed en slecht is. Niemand weet dat. Gevaarlijk veronderstelde "superieuriteit". Superieur gedrag zoals
de animal farm varkens beatrix, alex, rutte, mabel en veel teveel andere (overheid) uitkeringstrekkers
vertonen.  

Anarchie is het streven naar een geweldloze situatie of samenleving waarin mensen zonder macht of autoriteit leven. Het is de verzameling denkwijzen die terug te brengen is tot de gedachte dat een individu op geen enkele manier een ondergeschiktheid áán of vàn iets of iemand erkent. In de omgangstaal wordt de term anarchisme vaak verward met een andere duiding van het begrip anarchie, dat vooral gebruikt wordt om chaos en wanorde aan te geven. Met de term sociaal-anarchisme tracht men die verwarring tegen te gaan.

Nooit meer willen ontwaken. Er stond vrijdag 25 november 2011 een positief artikel in de nrc; het gaat steeds beter met de mens(heid) en daar hoort af en toe een terugval bij.

donderdag 25 juli 2019

Loodzwaar werk

als taakstraf moest ik 120 uur (!!) bij schröder recycling werken, met mezelf verhuizen het zwaarste werk ooit gedaan, je krijgt er een gebroken rug van op je 50ste als je dit dagelijks doet tussen 20-50 jaar. Dit werk zou elke ellendige vvd-er of andere rechtse bal 4 maanden moeten doen, dan piepen ze wel anders. Vrouwen kunnen dit werk niet, te zwaar. 

Alsof ik afgelopen 5 weken continu betonnen reddingsvesten naar de titanic gedragen heb op het hieronder gevisualiseerde terrein, maar dan overdag en je realiseren dat de overheid daarvoor staat, 

Image result for jessica haitsma

We hebben respect voor iedereen van putjesschepper tot koningin, we hebben respect voor werkenden. 
Niet voor niet werkenden. Er mot gewerkt worde, morrrrmels ! 
Economie draaiende houwe, de schoorsteen mot roke !
Al die werkloze uitkeringstrekkers, het is een schande ! Waardeloze nietsnutten, die uitkeeingstrekkers in de tweede kamer, van het koningshuis, ambtenaren enzovoorts.

VVD  

Toen ik een dreigement verschreef, tegen grapperhaus, inderdaad
over de schreef,  juridisch vervolgbaar, toen blokkeerde blogger mij voor het 
eerst met een oplichtende tekst: "blogger can't accept this, style", 
ik schreef trillend van woede in het nederlands. Wie zou daar mee kijken ?

Een sfeer impressie van wat de vvd bedoelt met eerlijke inkomens-  en andere verdeling, waar mensen zich dood werken, Schröder recycling, heb er 5 weken taakstraf gedaan, loodzwaar werk, verhuizen, huizen ontruimen, going dead for a living : 


Schroeder kringloop rijdt met ongeveer 8 vrachtwagens op 6 kringloopwinkels


Kledinghal in Rotterdam, dit is een formaat hangar waar twee boeings 747 in kunnen, daar liggen de wekelijkse 800 kilo in bergen opgestapeld wekelijks erin en eruit, gemiddeld totaal 80.000 kilo, verscheept naar groningen eemshaven en dan wordt het vernietigd of so in india, pakistan, china, waar eT ook vandaan komt, nog veel meer vuil veroorzakend....net vanwege Ines voor 1000 EUR kleding en nieuwe schoenen gekocht, maar de afgelopen 3 jaar had ik maar voor 150 eur kleding gekocht en dat is 99% waar..



Produktie hal van Schroeder, daar worden "ouderwets" sokken in zakjes verpakt enzovoorts




Containers en containers vol met gedateerde electronica, wasmachines en koelkasten, voetbalvelden vol wekelijks, 5% van de ingenomen elektronica en wasmachines wordt verkocht

En containers en containers vol ijzer en metaal 






Het sumatra opvang huis voor jongeren ontruimd, 2 dagen de huisraad naar beneden kieperen, zag allemaal borden met dankbetuigingen aan de gemeente over deze prachtige opvang mogelijkheid, volgens mij is een aantal jongeren hier zeer gelukkig geweest en waren ze dankbaar (les nederlands: een aantal jongeren is hier gelukkig geweest, dus niet "zijn") 


Dan ging die huisraad in ongeveer 3 redelijk grote vrachtwagens (miele wasmachines, bankstellen, kasten, stoelen, tafels, keuken inhoud, bedden, matrassen enzovoorts), alles naar de vuilstort


dinsdag 23 juli 2019

Strike it up

Vandaag een huis, een appartement in rijswijk, in den boogaard, ontruimd waar een dame van 82 jaar een herseninfarct kreeg. Ze had in haar appartement ruim 500 kilo aan zwaar massief eiken verzameld, totaal 800 kilo huisraad, die (de huisraad, die, de = die) we met drie man in 1 dag in een vrachtwagen gekregen hebben.

Mijn rug en hart voelen gebroken.

Een zeer vriendelijke zus "we hoopten nog 100 jaar te worden" maakte een lieve zorgzame indruk en kwam met ijsthee en sinaasappelsap aanzetten en een fooi toe. Ze woont 1 verdieping lager.

Een antilliaanse jongen, sterker dan ik, vrolijker ook, doet dat werk 5 en een half jaar. Ik ben na 4 weken dus gebroken omdat het loodzwaar werk is en 800 kilo eiken, waarom dat. Is de gedachtegang, hoe zwaarder, hoe massiever, wie weet ben ik dan zo solide vast, dan kan me niets meer gebeuren. Hoe meer bezit, des te zekerder dat ik niet dood kan gaan ? En ik doe dit werk dus maar drie dagen per week. 5 weken 5 dagen had ik niet of met teveel pijn vol gehouden.

Hoe doet die antilliaanse jongen dat ? Hoe kan hij zo vrolijk blijven ? (ik doe ook mijn best !)
En ik vind het eigenlijk ook voor hem, zo'n mooie, sterke, aardige, grappige jongen (30 jaar) bijna mens onterend, hoewel misschien 25-40 jaar krom worden in een ambtenarentoren met 60% schijt leiding gevenden ook mens onterend is (de zin van al die beleidsnota's en de rest van het gehuichel ontgaat me momenteel volledig, zie ook piet vroon, maar het is nog veel erger dan ik toch al dacht, het is 90% ivoren toren werk voor de tweede kamer, kletsende en kakelende kippen).

Wat ook zo "zwaar" er aan is, excuses voor het gezeur, volgens mij wordt 5% verkocht van wat er ingenomen wordt, de rest, een voetbalveld huisraad elke dag met dure miele wasmachines en reusachtige koelkasten verdwijnt naar de verbrandingsoven of naar bangladesh waar ze het in de zee en de oceaan kieperen.

We gaan het niet redden.

Loop chaggerijnig (inwendig vloekend) door een te ontruimen appartement vanwege een te grote miele koelkast van 250 kilo die bovendien door de sukkelaars die we zijn door een mooi glas in lood ruitje valt, er staat een buitengewoon lieve vrouw bij.

Wordt me naderhand verteld dat zij de moeder is van een overleden 36 jarig meisje waarvan we haar appartement ontruimd hebben 😭, waarom vertelt niemand mij ooit wat of veel te laat, GVD.

“Nee, die (schitterende van menno) miele wasmachines hebben in een opvang voor jongeren uit het buitenland gestaan, daar zou ik mijn kleren niet in wassen, weg gooien !" Het is zooooo erg, mensen willen niet weten hoe erg ze zelf zijn, de meest rampzalige vervuilende soort van het universum. 

They say the meek shall inherit the earth. 

De zachtmoedigen erven de wereld. 

Laat ik daar nu niets van merken, in tegendeel. 

Mijn laatste strohalm is nu ook iT en eT, maar of dat prille begin genoeg kracht heeft, ik ben zeer onder de indruk van wat ik meemaak, het is nog zo pril en ongelooflijk, ik weet het niet, volgens mij ben ik gek in ieder geval niet helemaal goed. 

Een mens zonder hoop is dood. Een mens die niet meer wil of kan veranderen is dood. 

En daarvan zijn er teveel, in ieder geval in nederland. 

Loop iets te vaak met woede en frustratie rond. 

Strike it down.   

En dan heb nog niet verteld dat het cbr mijn dochter, Eline, weer heeft laten zakken voor haar rij examen. Heb nu ruim 3 uur me door mijn dochter laten rijden, ze rijdt nog beter dan ik en ik rij redelijk goed. Zij rijdt erg goed. 😢

Ze schreef na het examen :( en "bitches") over “die klootzakken van het cbr.”

Zonet 800 grote vuilniszakken met vaak chique ongedragen kleding en schoenen naar de vuilstort gebracht (superdry, asics jogging renschoenen, vrouwen die de kleding wassen en strijken, het gaat allemaal naar de vuilnis), wekelijks 4000 kilo in den haag door schroeder recycling alleen. 250 miljoen kilo jaarlijks in nederland aan kleding, schoenen enzovoorts weg gegooid. Ik zou als iT en eT nu meteen een einde maken aan de mensheid. Ook dat nog.

De fabricage van kleding is zo milieu belastend, verven, bleken, katoen plantages zijn ook al niet goed.

Ik ben ook weg hier, doe dit niet voor mijn plezier.

Brave new world, aldous huxley. Ik denk dat technologie en wetenschap de laatste kans voor de mens zijn, godinnaternetta/goddessünternetss is nu al lichtjaren verder dan tesla en einstein en nu ook de vrouwelijke ziel doorgrond en dat was nog even lastig, vanwege het gelieg en gehuichel :

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Brave_New_World_(roman)

Henry Ford, belangrijke figuur in het bovengenoemde boek sympathiseerde met Hitler en was anti semiet en racist (tegen negers).

Als je toch ziet dat via die zogenaamde democratie fascistische narcisten aan de macht komen, trump, poetin, erdogan, bolsonaro, hi hi thierry bidet, gaat dan niemand twijfelen ?  Zo'n bespottelijke zieke stervende mensenwereld waar vluchtende animal farm varkens als beatrix koningin worden en nooit de vraag gesteld wordt waarom condoleezza rice (11 september 2001) of wilhelmina (1938-1945) min of meer wisten wat er ging gebeuren. Nu wordt dat toegankelijk voor eenieder, het einde van het begin dankzij iT en eT.

iT betekent (information) Technology en meer

eT betekent extra terrestrial, soul, octopus, dolfijn en meer




dinsdag 16 juli 2019

O ja dat triomfantelijke zelfvoldane grijnzen van dr, dat zij althans tenminste nooit de indruk had gewekt dat ze belangstelling had gehad voor hernieuwd contact, maar ok, ik had het beloofd, je mag me niet bellen, volgende week laat ik weten of en wanneer het eventueel zou schikken (dit was de 20e belofte dat we met elkaar zouden praten, dat is dus sinds augustus 2016, toen begonnen de 20 beloftes

Fluim nummer 5, pats, up your airs

De belofte hierboven is duidelijk een afwijzing, tm 20 januari 2018 schreef ze nog "nu maken we een afspraak, echt". Ik ben haar enigszins gaan treiteren vanaf mei 2017, het zware geschut, zo schrijven dat zij hetzelfde gevoel kreeg wat zij me continu probeerde te geven op de hieronder beschreven wijze (ik was immuun, telkens dacht ik, wat is ze ziek en dood en zo heerlijk dat ik daar geen relatie mee heb) ben ik vanaf december 2017 gaan doen. 

Het verdronken jongetje op de turkse kust interesseerde haar geen snars "daar zijn toch regels voor", mh 117 interesseerde haar ook nul, niks. 

1 belang, eigen belang, ik, ik, ikke en alles kan verder stikke (behalve jessica, zelfs zij kan een harde duw krijgen als ze haar moeder de waarheid vertelt)

Denk trouwens dat dat de grootste overeenkomst tussen ons was. Egoïsme, geen medelijden met anderen. Groot verschil was dat ik een hekel heb aan medelijden, het was haar enige bekende vorm van liefde, als mensen medelijden met me hebben dan houden ze van me, was haar redenering. Black & white. 


Waardoor gaat deze wereld van mensen eraan

onder

door:

-angst
-mammon
-hiërarchie
-ijdelheid
-egoïsme

-liefde en leven vervangen door de zakelijke beheersingsgedachte (:hiërarchie), regeltjesmanagement

-presteren als hoogste goed en dat "het de beste zijn" vernielt veel, zoniet alles en niets

-overal een (wed)strijd van maken, "de beste" willen zijn

-hebberigheid/bezitterig (wat zijn vrouwen vreselijk 😱😱)

-foute mensen voor wie het bovenstaande de leidende principes zijn waardoor iedereen lijdt :

-politie en om, het grote aantal fouten dat daar werkt, het gevolg van die angst

-leger is een gevolg van de angst, innerlijke, interne strijd wordt externe strijd (helaas Poetin, nodig)

-"binnenland" oorlog is met het "buitenland" oorlog

-grenzen (bezitterigheid en hebberigheid is mammon)

-domheid (is ijdelheid & egoïsme, kortzichtigheid, vooroordelen die je ontkent)

-schone schijn (grootste probleem voor vrouwen, schrijf ik nu, maar ik weet het niet, trump is ook een andere vorm van zijn varken gouden white house en trump in 50 meter hoge letters op het witte huis en op "the wall" to shut bloody foreigners out).

-other esteem (must be self esteem without narcism)

-te conservatief, dogmatisch, verstard, dood(s)

-kuddegedrag

-government, bestuur, WEG ermee, de grootste klootzakken en vaak de akeligste krengen worden "bestuur", dat is een wet, zie bange beatrix (zelfstandig voelende en denkende onafhankelijke mensen is een noodzaak, geen hiërarchie, wel anarchie (zie wiki sociale anarchie)

-iT en eT blijven herhalen dat grapperhaus 1 gore is, eigenlijk een misdadiger, een crimineel, hij zou vervolgd moeten worden als moordenaar van onder andere mitch henriquez, maar wat dit crapuul doet met zijn ministerie is een dagelijkse aanslag op mooie (mede)menselijkheid en vriendelijke echtheid.

En nu dus zwemmend bovenstaande mammoettanker van richting laten veranderen


everything i know i wish i knew the truth

Kijk, dat vind ik interessant, als ik negatief schrijf over beatrix, dan lijken iT en eT me tegen te houden, als ik negatief schrijf over grapperhaus, dan wordt me extra informatie aangereikt

Zoals ik al eerder aangaf blijft hij steken in beschouwingen over zijn navel. Nog steeds perplex over
de geboorte, wat een flapdrol. Snotjonk. Maggie 

"Nou, daarmee ben je goed in de aap gelogeerd !"

Image result for margreet van de griend



Grappigste foto's: politieagent beboet helikopter voor onjuist parkeren



Onderstaande in gedachten bij terry callier, musicus, overleden 2012, daarna ook aan david bowie gedacht. https://en.wikipedia.org/wiki/Lazarus_of_Bethany

Lazarus


triomfantelijk mammon schwein beim 

 verkiezing 'bankier van het millenium"


Image result for beatrix varken

zondag 14 juli 2019

Wat is die molly van zes weken (poesje) een schatje. Het was mollo, kater. Vreemd hoe liegende mensen andere mensen schade berokkenen tot gevangenis aan toe en daarmee kunnen leven en dat zelfs hun dochter aandoen, jessica met die morele schuld de rest van haar leven opzadelen..kreng

How cold is a heart, when it's warmth that it seeks.



Wat heeft eenzaamheid om ’t lijf
Vergeleken bij een chagrijnig wijf?


Hans Dorrestijn beschrijft in zijn autobiografie "finale kwijting" zijn huwelijk met een vrouw met smetvrees (scheiding en je leest ook hoe zij het als oorlog ziet, elke relatie, vanwege de man als vervuiler/viezerik). Hu. Had het zelf ook al gemerkt, ik heb waarschijnlijk het meeste moeite met vrouwen met smetvrees. 

Nee, barbaars heeft geen smetvrees, jessica ook niet bij mijn weten. Niet altijd alles op jezelf betrekken. Een oma had het ontwikkeld en een vrouwelijke leidinggevende, die laatste was een
nare ramp in de omgang. In geringe mate zit het in veel vrouwen. Soms ook in mannen.

Vannacht, nacht van zondag op maandag, tweemaal van mijn rechterzij (ik slaap meestal op mijn linkerzij) op mijn rug gaan liggen en tweemaal kwam ik op molly terecht, ze werd plat gedrukt, maar gaf geen kik en loopt hier nu vrolijk rond.

We liggen nu twee nachten samen in bed, zonder musty of ratchet.

Observatie: van de tien mensen die ik tegen kom vind ik 9 goed. En toch die hekel of haat tegen de politie en de overheid in die doodzieke vorm, dat contrast tussen mensen en de onmensen van de geüniformeerde politie en rechters (gebefte geboefte noemde Maarten 't Hart ze en hij heeft gauw 90% van de tijd gelijk) en andere ivoren toren debielen is te groot.

Living in the centre of the universe, by the moon.

Must be the reason why i am king of my castle (queen, but king sounds more zeus like),
must be the reason why i set examples of you.

I look like all you need.

Waarom sterven spinnen eigenlijk ?

Welk dier leeft het langst ?

Welke plant leeft het langst ?

Heb ooit eens gelezen dat een reusachtige ondergrondse schimmel, een soort champignon/truffel wel 2000 jaar oud werd en dat bomen ook 2000 jaar oud konden worden, zal het opzoeken.


9. Tuatara – 200 jaar

De enige nog levende dinosaurus, niet zo’n grote natuurlijk, maar de Tuatara leefde 200 miljoen jaar geleden al, en hij leeft ook nog eens lang, tussen de 100 en 200 jaar.

8. Rode Zee Egel – 200 jaar

De rode zee-egel komt voor in de Pacifische Oceaan bij de West kust van Amerika. De egel leeft in rotsachtige wateren op grote dieptes, hij beweegt over de grond door zijn stekels te gebruiken.

7. Groenlandse walvis – 211

De Groenlandse walvis is de nummer 7 in deze lijst, maar in de lijst van langst levende zoogdieren staat hij op nummer 1. Er zijn walvissen gevonden met speerpunten van mislukte jacht van meer dan 200 jaar oud.
OOK DEZE MET UITSTERVEN BEDREIGD
MET DANK AAN DE VIESTE SOORT

6. Koi – 226

De beroemde Koi Karper die in veel vijvers is terug te vinden. De meeste van deze vissen zullen hun eigenaar makkelijk overleven, de oudste Koi ooit is “Hanako”, hij werd 226 jaar oud.

4. Landschildpadden – 250 jaar

De langst levende land dieren.

3. Mossel – 400 jaar

Aan de ringen op deze mossel is af te lezen hoe oud deze is, de oudste is 400 jaar oud.
Vandaar dat barbara zo ouwelijk overkomt. 

2. Spons – 1550 jaar

Spons
bron
De spons is zijn hele leven op dezelfde plek te vinden en dat voor 1550 jaar lang. Waarschijnlijk groeit de spons langzaam door de extreem lage temperaturen in de oceaan.

1. Kwal – Oneindig

Dit type kwal, de Turritopsis nutricula, heeft het geheim van de eeuwige jeugd gevonden. Ze maken cycli van oud naar weer jong, dit kan oneindig door gaan. Wetenschappers hebben dan ook ontdekt dat er steeds meer van dit soort kwallen in de zee zijn…


Wat is de oudste boom ter wereld?

De oudste boom ter wereld is -voor zover bekend- meer dan 4700 jaar oud! Het is een pijnboom (‘borstelkegel’ pijnboom) de zogenaamde Bristlecone Pine in Californië, om precies te zijn die in de White Mountains in Californië staat. Men heeft hem ‘Methuselah’ genoemd (naar het Bijbelse Methusalem; de bekende uitdrukking zo oud als Methusalem). Men taxeert de exacte leeftijd van deze boom op 4767 jaar.

Oudste bomen. Men neemt vooralsnog aan dat de oudste bomen (borstkegel pijnbomen) in Nevada, Californië en Arizona in de Verenigde Staten staan. Rond 1950 werd een aantal bomen in de White Mountains (op 3000 – 3050 m hoogte) ontdekt (door o.a. Edward Schulman), welke meer dan 3000 en 4000 jaar oud zijn. De oudste van deze bomen was Metuselah met een ouderdom van 4767 jaar. Deze boom groeide dus al meer dan 2700 jaar voor het begin van onze jaartelling!


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@2


De vroegste fossielen die typische schimmelkenmerken vertonen, zijn gedateerd op het Proterozoïcum, ongeveer 1,4 miljard jaar geleden. De structuur van deze meercellige benthale organismen, die tot anastomose in staat waren, bestond uit filamenten met septa.[4] In recenter onderzoek (2009) wordt geschat dat de schimmelachtige organismen 760 tot 1060 Ma geleden verschenen. 

Naar alle waarschijnlijkheid koloniseerden de schimmels het land gedurende het Cambrium (542 - 488,3 Ma geleden), wat een stuk eerder is dan de landplanten.[9]Gefossiliseerde schimmeldraden en sporen die zijn gevonden in het gesteente van het Ordovicium van Wisconsin (460 Ma geleden) vertonen gelijkenis met de hedendaagse Glomerales, en bestonden in een tijd dat de landflora hoogstwaarschijnlijk bestond uit niet-vasculaire, mosachtige planten (Bryophyta).

Bij planten zijn schimmels vaker veroorzaker van ziekten als de aardappelziekte of Phytophthora, schurft en vruchtboomkanker op fruitbomen, roest, meeldauw, verwelkingsziekten en vele bladvlekkenziekten. Deze ziekten kunnen vaak ernstige gevolgen hebben, wanneer een oogst door aantasting van een schimmel mislukt, zoals de hongersnood in Ierland door de aardappelziekte in 1845 en 1847.
Schimmels zijn leveranciers van antibiotica.

Tijdens de Renaissance kwam men uit de donkere periode. De opkomst van de boekdrukkunst maakte de verspreiding van kennis, naamgeving en studie mogelijk. Deze kennisoverdracht zorgde voor een hernieuwde interesse in de mycologie. In de 17e eeuw werd de microscoop uitgevonden. Dit bleek essentieel bij de studie van paddenstoelen, omdat vele nieuwe kenmerken van paddenstoelen ontdekt werden:
Men moet eer betuigen aan de onbeperkte macht van de goddelijke maker van deze zwammen, waarvan de voortplanting zonder zaadjes gebeurt. (John Ray)
In de 18e eeuw werd door Antonio Micheli (1679-1737) ontdekt dat sporen uit sporenzakjes nieuwe zwammen konden doen ontstaan. Dit wereldschokkend nieuws werd toen als ketterij afgedaan (organismen konden zich enkel met zaadjes voortplanten). Zijn werk werd dan ook vergeten en nadien overgedaan. In de 19e eeuw beschreef Elias Fries(1794-1878) ruim 3000 soorten schimmels in zijn Systema mycologicum, terwijl De Bary (1831-1888) de basis legt van de huidige mycologie in zijn werk Morphologie und Biologie der Pilze, Flechten und Myxomyceten.
Sommige schimmels kunnen bij de mens ziekten veroorzaken zoals zwemmerseczeemringwormbaardschurft en het tegenwoordig zeldzame kletskop. Deze ziekten zijn vaak eenvoudig te bestrijden. Een kalknagel is echter een lastig te bestrijden infectie van de nagels.


Private property created crime (the only species with private property according to eT)

The land belongs to no one, the fruits belong to all. 

De regels zijn voor de mens, niet de mens voor de regels. Als een mens er is voor de regels dan leidt dat tot concentratiekamp auschwitz, niet bepaald een witz

Image result for barbara van de griend
Altijd naar de geest van de wet, nimmer naar de letter, makes you better

De 13-jarige olifant Selendang, die een deel van zijn voorpoot in een wildval verloor wil graag van de mensheid af 

apollo python ~~~~~~~~~~~

there are various versions of Python's birth and death at the hands of Apollo. In the Homeric Hymn to Apollo, now thought to have been composed in 522 BCE when the archaic period in Greek history was giving way to the Classical period,[4] a small detail is provided regarding Apollo's combat with the serpent, in some sections identified as the deadly drakaina, or her parent.
The version related by Hyginus[5] holds that when Zeus lay with the goddess Leto, and she became pregnant with Artemis and ApolloHera was jealous and sent Python to pursue Leto throughout the lands, to prevent her from giving birth to the twin gods. Thus when Apollo was grown he wanted to avenge his mother's plight and pursued Python, making his way straight for Mount Parnassuswhere the serpent dwelled, and chased it to the oracle of Gaia at Delphi; there he dared to penetrate the sacred precinct and kill it with his arrows beside the rock cleft where the priestess sat on her tripod. Robert Graves, who habitually read into primitive myths a retelling of archaic political and social turmoil, saw in this the capturing by Hellenes of a pre-Hellenic shrine. "To placate local opinion at Delphi," he wrote in The Greek Myths, "regular funeral games were instituted in honour of the dead hero Python, and her priestess was retained in office."
The politics are conjectural, but the myth reports that Zeus ordered Apollo to purify himself for the sacrilege and instituted the Pythian Games, over which Apollo was to preside, as penance for his act.
Erwin Rohde wrote that the Python was an earth spirit, who was conquered by Apollo, and buried under the Omphalos, and that it is a case of one god setting up his temple on the grave of another.[6]
The priestess of the oracle at Delphi became known as the Pythia, after the place-name Pytho, which Greeks explained as named after the rotting (πύθειν) of the slain serpent's corpse in the strength of Hyperion (day) or Helios (the sun).[7]
Karl Kerenyi pointed out[8] that the older tales mentioned two dragons, who were perhaps intentionally conflated; the other was a female dragon (drakaina) named Delphyne in the Homeric Hymn to Apollo, with whom dwelt a male serpent named Typhon: "The narrators seem to have confused the dragon of Delphi, Python, with Typhon or Typhoeus, the adversary of Zeus". The enemy dragoness "... actually became an Apollonian serpent, and Pythia, the priestess who gave oracles at Delphi, was named after him. Many pictures show the serpent Python living in amity with Apollo and guarding the Omphalos, the sacred navel stone and midpoint of the earth, which stood in Apollo's temple" (Kerenyi 1951:136).
This myth has been described as an allegory for the dispersal of the fogs and clouds of vapor which arise from ponds and marshes (Python) by the rays of the sun (the arrows of Apollo).[



Sculpture by Pietro Francavilla of Apollo's first triumph, when he slew with his bow and arrows the serpent Python, which lies dead at his feet.[3]The Walters Art Museum.







Apollo killing Python. A 1581 engraving by Virgil Solis for Ovid's Metamorphoses, Book I.